Škola u prirodi za šest tisuća učenika

U odmaralištima podružnice Vladimir Nazor u proljetnim će programima Škole u prirodi (ŠUP) ove godine sudjelovati oko 6350 učenika. Provođenje programa započelo je 29. ožujka u odmaralištu Grad mladih Granešina u Zagrebu, gdje će do ljetnih praznika boraviti oko 600 djece iz raznih krajeva Hrvatske, ne uključujući Zagreb.
 
Hostel Zlatokrila u Velom Lošinju posjetit će tijekom travnja, svibnja i lipnja 1230 djece, od kojih 880 iz Zagreba. Programi Škole u prirodi u hostelima Cvrčak u Dugoj Uvali i Stoimena u Crikvenici s ugošćavanjem djece započinju 3. svibnja. U Dugoj Uvali boravit će 1150 djece, od kojih je 500 iz drugih krajeva Hrvatske, a oko 100 iz Slovenije. Crikvenicu će posjetiti 1370 djece, uglavnom iz Zagreba.
 
Polaznici programa Škole u prirodi pretežito su učenici 4. razreda osnovnih škola. Uz obrazovno-odgojne sadržaje u prirodi, školarci će se u odmaralištima baviti športom, rekreacijom i zabavnim igrama, za koje Vladimir Nazor osigurava animatore.

Kako bi obogatio sadržaj programa Škole u prirodi, Vladimir Nazor školarcima nudi i poučne izlete na vrela povijesnih i prirodnih znamenitosti na području Istre, Primorja, Zagreba i Hrvatskog Zagorja.
 
Podružnica Vladimir Nazor