Sajam gastronomije u poslijepodnevnim satima na Dolcu

Novi projekt podružnice Tržnice Zagreb je sajam gastronomije na tržnici Dolac, koji bi uskoro trebao otvoriti svoja vrata, a započinjao bi u poslijepodnevnim satima, kada kumice odu sa svojih štandova. Najavio je to u današnjoj emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“  glasnogovornik Tržnica Miroslav Pupić Bakrač.

-Riječ je o projektu kojem je osnovni cilj promocija hrvatske gastronomije i svega što uz nju ide. Prezentirale bi se različite namirnice i njihova priprema s naglaskom na regionalnu raznovrsnost pripreme hrane. Tako bi se svi zainteresirani mogli informirati o pripremi mediteranske i kontinentalne hrane, mogli bi saznati sve o ribama, začinima, sirevima i ostalome. Projekt je još uvijek u pripremi i on će uskoro zaživjeti na najvećoj zagrebačkoj tržnici Dolac- rekao je Pupić Bakrač.

Pohvalio se iznimnim interesom građana za sajam porculana, stakla, keramike  i nakita koji je četvrtkom od 12 do 20 sati  organiziran na tržnici na Britanskom trgu.

-Sajam je edukativan i promotivan, a građani mogu pronaći najrazličitije artikle. Pored toga, Tržnice Zagreb posebne pohvale dobivaju i od roditelja i učenika jer smo im na našim prostorima omogućili razmjenu starih udžbenika prije početka školske godine- nastavio je glasnogovornik Tržnica.

Najavio je i otvorenje čak 84 prodajna mjesta na kojima će građani moći pronaći svoje božićno drvce od 17. do 24. prosinca, a borovi, jelke i ukrasi za njih moći će kupiti i na svim gradskim tržnicama. Istaknuo je kako je podružnica Tržnice odustala od projekta Tržnice s vama cijeloga dana, prema kojem su četiri gradske tržnice radile do 18 sati svakoga dana, jer je, kako kaže, izostao  interes onih kojima je  projekt bio namijenjen, a to su građani.

Na pitanje slušatelja hoće li se ponovno početi s radom tržnica u Savskom gaju te hoće li se otvoriti tržnica u Voltinom naselju, Pupić Bakrač je odgovorio kao u Tržnicama Zagreb sustavno rade na proširenju i poboljšanju kvalitete usluga gradskih tržnica.