Restrukturiranje Zagrebačkog holdinga

O aktualnom poslovanju Zagrebačkog holdinga d.o.o., restrukturiranju cijele tvrtke koje počinje u siječnju, pregovorima sa sindikatima i prijedlogu novog Kolektivnog ugovora u današnjoj emisiji Radio Sljemena „Pod satom“ govorio je predsjednik Uprave Ivo Čović.

-U protekle četiri godine učinili smo puno na stabilizaciji sustava. Ima još dosta posla pa mi je drago da sam dobio mandat i priliku u narednom razdoblju nastaviti sa započetim radom kako bi građani Zagreba dobili još bolje usluge. Svjestan sam da je vanjski doživljaj ove tvrtke nešto lošiji od stvarne slike, no to je posljedica toga što je Holding velika tvrtka s blizu 13 000 zaposlenih. Kad sam došao na čelo tvrtke zatekao sam niz ugovora koji nisu uredno okončani, neki su završili i na sudu, a za sređivanje takvog stanja u aktualnom poslovanju potrebno je određeno vrijeme. Ipak, mogu reći da sam zadovoljan s postignutim jer sam siguran da je svaki zaposlenik Zagrebačkog holdinga svjestan kako danas na svom radnom mjestu radi bolje i efikasnije te pruža kvalitetne usluge građanima. U poslovanju imamo nultu stopu tolerancije prema korupciji, a zbog skrivljenog ponašanja u proteklih godinu dana podijelili smo 40 izvanrednih otkaza- rekao je Ivo Čović.

O imenovanju novih predstavnika Člana Skupštine Zagrebačkog holdinga te novog člana Uprave Tomislava Čule, Čović je rekao kako Gradska skupština Grada Zagreba ima ovlasti  imenovanja, a da je za poslovanje tvrtke najvažnije povjerenje suradnika.

-Glavna zadaća Skupštine Zagrebačkog holdinga, kao predstavnika vlasnika, je usvajanje financijskih izvještaja te strateških poslovnih planova, među kojima je vrlo važno određivanje politike investiranja. U razdoblju nastanka Zagrebačkog holdinga 2006. i 2007. godine donesen je niz odluka, poput proširenja djelatnosti Holdinga na poslovanje s nekretninama i stanogradnjom, koje se danas pokazuju kao prijeporne- nastavio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o.

Restrukturiranje tvrtke i izrada novih kataloga radnih mjesta jedna je od glavnih zadaća vodstva Holdinga kako bi se još više poboljšalo ukupno poslovanje tvrtke te uspostavio uređen poslovni sustav.

-Iza Nove godine svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga trebali bi dobiti nove ugovore o radu, nakon usvojene nove sistematizacije radnih mjesta. Usklađivanje koeficijenata je vrlo složen posao i na njemu danas radi čitav tim, uključujući i sve voditelje podružnica Zagrebačkog holdinga koji i nakon 30. rujna, kada je nekima istekao mandat,  i dalje ostaju na svojim mjestima. Neki su postigli bolje, a neki malo lošije rezultate, no bitno je da smo u razdoblju u kojem su ovdje postigli povjerenje i da se poslovni rezultati poboljšavaju- rekao je Ivo Čović.

Pregovori sa sindikatima Zagrebačkog holdinga, koji traju već osam mjeseci, trenutno su u postupku utvrđivanja reprezentativnosti.

-Ponudit ćemo prijedlog novog Kolektivnog ugovora koji neće biti drastično drukčiji, već će biti umjeren pa vjerujem da će ga sindikati prihvatiti. Vrijednost boda za plaće zaposlenika ostat će na jednakoj razini. Predlažemo smanjivanje iznosa za otpremnine u iznosu od 5000 kuna po godini staža, umjesto dosadašnjih 6400 kuna, a jubilarne nagrade bi se, prema tom prijedlogu, isplaćivale do iznosa koji je neoporeziv- kaže predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović.

Najavio je i početak radova na izgradnji srednje škole u Novom Jelkovcu te bazena na Sveticama za sljedeću godinu.