Reciklirani božićni ukrasi za čišći okoliš

Podružnica Čistoća cijele se godine brine za čistoću grada i očuvanje okoliša. Uoči božićnih blagdana iz podružnice stiže nekoliko korisnih savjeta za izradu ukrasa za kuću i božićno drvce od prirodnih materijala te starih i neiskorištenih predmeta koji se gomilaju u domovima.
 
Prema preporukama iz Čistoće, nije nužno kupovati uobičajeni božićni nakit, već se svačiji  dom može ukusno ukrasiti prenamjenom starih ukrasa i drugih predmeta koji stoje od prošlih godina. Starim kuglicama može se podariti novi sjaj, vrlo jednostavno se mogu izraditi vjenčići, šareni ukrasi, kutije za poklone, čestitke...
 
Sve se to može vrlo brzo učiniti uz malo sjajnog papira i kartona, ukrasnih traka i zlatnog laka za poseban sjaj te drugih prirodnih materijala.


 
                                                                                 Ukrasi od tijesta
A za najveće sladokusce tu je i onaj najmirisniji i najukusniji - jestivi nakit, za koji treba zamijesiti tijesto i ispeći kolačiće svakakvih oblika.Stoga, treba započeti s izradom božićnih ukrasa čim prije jer Božić već lagano kuca na vrata. Ovakvim pristupom u kreativnom ozračju i uz veliko zadovoljstvo svih članova obitelji, a pogotovo onih najmađih, svi mogu doživjeti  lijepe trenutke za pamćenje. Pri svemu tome štedi se novac,  stvora se manje otpada te se čuva okoliš.
 
 
Podružnica Čistoća
 FOTOGALERIJA