Radionica Zeleni ured

U sklopu projekta  Sustavno gospodarenje energijom u podružnici Čistoća proteklog je tjedna organizirana edukacijska radionica za djelatnike, koju je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda  pri United Nations Development Programme (UNDP).
 
Na radionici Zeleni ured sudjelovala su 132 djelatnika koja su se upoznala s načinima primjene mjera energetske učinkovitosti. Pokazano im je, među ostalim,  kako se tim mjerama smanjuje potrošnja energije, a pri tome se ne narušava ugodnost prostora.
 
Podružnica Čistoća je prva podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. koja je krenula u edukaciju svojih djelatnika. Strateško opredjeljenje podružnice je postići visoku efikasnost potrošnje energije i svih ostalih sredstava za rad te zaštita okoliša. Također, osnovni ciljevi u projektu Sustavnog gospodarenja energijom su i kontinuirano praćenje potrošnje energije, vode, uredskog materijala i količine nastalog i zbrinutog otpada, upravljanje troškovima za energiju i povećanje efikasnosti upotrebe svih sredstva za rad, smanjenje potrošnje i troškova za energiju u iznosu od 10 posto godišnje tijekom sljedećih 5 godina, smanjenje „ugljičnog otiska“, smanjenje na najmanju moguću mjeru količinu nastalog otpada, te unaprjeđenje sustava recikliranja.
 
Pored toga, programom treba identificirati i primijeniti načela zelene nabave gdje je to moguće, redovito pratiti ostvarenje ciljeva i jasno izvještavati o rezultatima aktivnosti i tako postati primjerom najbolje prakse za gospodarenje energijom i smanjenje štetnih utjecaja na okoliš te očekivati slične ekološke standarde od naših partnera, dobavljača i korisnika.
 
Imajući u vidu da potrošnja energije uzrokuje emisije stakleničkih plinova koji se dovode izravno u vezu s klimatskim promjenama, Čistoća je u skladu sa svojom politikom društveno odgovornog poslovanja i brige prema okolišu, usuglašenom sa Zakonom o učinkovitom korištenju energijom u neposrednoj potrošnji, odlučna u provođenju zadanih ciljeva.
 
 
Podružnica Čistoća
                                                                                                                                                                                                           
 
 FOTOGALERIJA