Radionica o predpristupnim fondovima Europske unije

U direkciji Zagrebačkog holdinga danas (11. ožujka) održana je Radionica EU programa ICT PSP.  Glavni cilj radionice bio je upoznati predstavnike direkcije i podružnica Holdinga o mogućnostima i načinima financiranja projekata iz EU fondova, a  voditeljica  je bila Iris Abramović, nacionalna osoba za kontakt u programu.

U trosatnoj prezentaciji predstavljen je program financiranja projekata iz predpristupnih europskih fondova na koje se mogu prijaviti sve registrirane pravne osobe u Republici Hrvatskoj. Predviđeno trajanje ICT PSP programa je od 2007. do 2013. godine, a ukupni proračun Programa je 730 milijuna eura, što se raspoređuje po godinama trajanja. Cilj ICT PSP je prevladati prepreke u razvoju informacijskog sustava u skladu s ispunjenjem inicijative Europske unije i2010. Program je namijenjen razvoju tržišta za inovativna informacijska komunikacijsko tehnološka (IKT) rješenja od javnog interesa.

Zagrebački holding uskoro namjerava uspostaviti organizaciju u direkciji i podružnicama koja bi nominirala, provodila i primjenjivala projekte sufinancirane iz sredstava EU fondova.

 galerija