Premijer Plenković svečano otvorio Ambientu 44. međunarodni salon namještaja11. listopada 2017. Na Zagrebačkom velesajmu danas je svečano otvorena AMBIENTA,  44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U šest paviljona na 20.000 četvornih metara izložbenog prostora, predstavlja se više od 300 izlagača iz 23 zemlje.

Salon je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. 

Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, izuzetno je bogata drvom, drvnom i drvno-prerađivačkom industrijom, to je grana koja čini oko 10% ukupnog hrvatskog izvoza i 3% uvoza. Drvna industrija ima ogromnu perspektivu za proizvodnju namještaja, dizajn i nove ideje, a želim da što manje našeg izvoza bude sama drvna sirovina, izjavio je.
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović rekao je da je Ambienta izuzetno važna jer se dogovaraju poslovi, razmjenjuju informacije te prezentiraju proizvodi hrvatske industrije.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju rekao je da se radi o događanju od nacionalne važnosti te je pozvao građane da daju potporu ovoj važnoj gospodarskoj grani.
Salon će biti prezentiran kroz 4 tematske cjeline ambiDOM - sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN - zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; ambiPRO - materijali, oprema, strojevi; ambiENERGO

Ambienta već drugu godinu za redom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom DESIGN ZONE. Osim renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki koje se bave projektiranjem i opremanjem interijera, zastupnika poznatih svjetskih dizajnerskih brandova, kao i dizajnerskih studija predstavit će se i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini AMBIENTA BOX.
Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.
Ambienta se održava do nedjelje, 15. listopada, a otvorena je svaki dan od 10.00 do 22.00 sata. Cijena ulaznice je 30 kuna, a od 20 do 22 sata ulaz je slobodan.


Ovogodišnja Ambienta održava se od 11. do 15. 10. i predstavlja koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. 

Svojim sadržajem i dalje se pozicionira kao najvažniji poslovni događaj drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje namještaja u Hrvatskoj.

U šest paviljona izlaže više od 300 izlagača iz 23 zemlje na 20.000 četvornih metara (7a, 7, 8, 8A, 9, 11A). 

Salon će biti prezentiran kroz 4 tematske cjeline ambiDOM - sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN - zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; ambiPRO - materijali, oprema, strojevi; ambiENERGO 

PARTNERSKA SURADNJA S INSTITUCIJAMA

Zahvaljujući financijskoj i medijskoj potpori Grada Zagreba, ujedno suorganizatora Salona, Ambienta ponovno ostvaruje kvalitativan iskorak.

Reprezentativan izlagački segment relevantnih domaćih i međunarodnih tvrtki, čije predstavljanje Ambienta upotpunjava stručnom nadgradnjom, stvara dodanu vrijednost i za posjetitelje i za izlagače.

U kontinuiranoj partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će vodeći domaći proizvođači, koji će poslovnoj i stručnoj  publici ali i široj javnosti predstaviti namještaj, kuhinje, madrace, stolarske proizvode, podne obloge te niz mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodnog materijala i obnovljive sirovine.

Realizacija Ambiente 2017 na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s Ministarstvom poljoprivredeHrvatskom gospodarskom komoromHrvatskim šumamaŠumarskim fakultetomHrvatskom udrugom poslodavaca, te sastavnicama Zagrebačkog holdinga.

Takvim zajedništvom komuniciramo snagu poslovnog modela kojim se podupire uzlet naših izvoznika, poduzetnika, gospodarstva grada Zagreba  i nacionalne ekonomije u cjelini.

DESIGN ZONE
     
Ambienta već drugu godinu za redom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom DESIGN ZONE.

Osim renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki koje se bave projektiranjem i opremanjem interijera, zastupnika poznatih svjetskih dizajnerskih brandova, kao i dizajnerskih studija predstavit će se i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini AMBIENTA BOX

Unutar Design Zone predstavit će se  izlagači koji će prikazati svoje najnovije proizvode i serije proizvoda od kojih je dio nagrađen prestižnim svjetskim nagradama za dizajn poput Red Dot-a, IF Design Award-a, Interior Inovation Award-a, A'Design Award i ostalih nagrada.

Neki od izlagača na Ambienti će po prvi puta premijerno hrvatskoj javnosti predstaviti svoja najnovija inovativna rješenja.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Renomirani proizvođači namještaja koji izlažu unutar Design Zone su Adax, Dizz Concept, Drvona, Flo Contract/DI Čazma, Galeković design, Hrastico, Modul Contract, MS&WOOD, Noona, Stigo, Stolarija Knapić.

Svoje izlaganje pripremaju i profesionalni dizajneri i dizajnerski studiji A1 FORMAT, Armano Linta, Tabushi, Zajednica za industrijski dizajna: Petra Bilić Križan (Dizajn Caffe); Vlatka Blakšić (HomeWork); Ivana Cvetković Lakoš (Ice studio); Jurica Huljev (Synthesis); Jelena Galeković (Galeković design); Ada Kezić (A1 Format); Davorin Kulaš; Jurica Mihovec (Woodsign-JM); Neven Kovačić (Redesign); Filip Despot, Tihana Taraba & Ivana Pavić (Grupa products) te Domagoj Šarić iz Bioinvente.

Proizvodima za opremanje interijera i eksterijera svojim izlaganjem bogate ponude predstavit će se Bokart, Borovac&Bence, Centar rasvjete, Klara gardening, Mondum, Petraform i Regeneracija Zabok. 

HRVATSKA DRVNA INDUSTRIJA NA AMBIENTI

Veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja i proizvoda od drva prezentirat će se sa svojim proizvodima u paviljonu 8A i 9.

Izdvajamo: PRIMA namještaj - Zagreb, DI Čazma - Čazma, Spin Valis - Požega, Luce produkt - Varaždin, Oriolik - Oriovac, FI-MA - Nova Gradiška, Bjelin - Ogulin, Inotherm - Zagreb, Homateh - Zagreb, Hudek - Zagreb, Hoyan - Ljubeščica i mnogi drugi.

Ambienta predstavlja i projekt "Drvo je prvo!" te aktivnosti koje taj projekt i hrvatska drvna industrija provode u svrhu poticanja uporabe drva i podizanja svijesti stanovništva o uporabi drva i održivosti šumarstva.

Drvo ne samo da je jedan od rijetkih domaćih sirovinskih resursa, nego su i njegove uporabne vrijednosti u estetskom, kvalitativnom te ekološkom smislu gotovo nezamjenjive.

Prema posljednjim istraživanjima u Hrvatskoj, čak 40 posto građana želi živjeti u drvenoj kući, no više od 60 posto smatra da je slabo informirano o drvu i drvnim proizvodima, napose o hrvatskim proizvođačima.

Drvni sektor kao strateška grana gospodarstva Republike Hrvatske također privlači pozornost domaće javnosti budući da se oslanja na domaće resurse koji su kvalitetni, certificirani i dostupni, a nadamo se da će drvni sektor i putem Ambiente kao komunikacijske platforme ukazati na svoju važnost te zadobiti mjesto koje mu i pripada.  

STRUČNO PRATEĆA DOGAĐANJA

Uz izložbeni segment, tijekom svih dana trajanja Salona, priređujemo niz poslovnih događanja: stručna predavanja i skupove vezane uz drvno-prerađivačku industriju i šumarstvo.

Nagrade za izlagače:
MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete za proizvode s najvišim ocjenama
DIZAJN PLUS priznanja za najbolja dizajnerska rješenja
Novinarski izbor za najbolji dizajn na Design Zoni
VRIJEDNE NAGRADE SPONZORA

Uz značajan stručni program, brojne prostorne i zabavne atrakcije te brojne nagrade za posjetitelje od kojih izdvajamo kuhinju po mjeri u vrijednosti od 30.000 kuna, sponzor PRIMA, svatko može pronaći  inspiraciju i oplemeniti svoj dom.

Ostale vrijedne nagrade naših sponzora koje posjetitelji mogu osvojiti su: Blagovaonski stol "Noel" od masivnog drva hrasta, Sponzor: Arboline, Zagreb; Pladanj s podmetačima, Sponzor: A1 Format, Zagreb; Garnitura "Moris" - dvosjed i stol, Sponzor: Rattan Sedia, Zagreb; Električni klasični kamin "Beethowen", Sponzor: Hoyan, Ljubešćica; Blok kuhinja, Sponzor: Luce Produkt, Varaždin; Madrac (200x90) i Memory jastuk, Sponzor: Pavić Plast, Oriovac; Ogledalo, Sponzor: Tiffany udruga Kala, Zagreb; Zidni stalak s tri Klara KiPo teglice, Sponzor: Klara Gardening, Samobor; Tepih, Sponzor: Regeneracija, Zabok; Fotelja "Pivka", Sponzor: Oriolik, Oriovac.

RASPORED PO PAVILJONIMA
paviljoni 7,7a   DESIGN ZONE
paviljon  8 proizvodi za unutrašnje i vanjsko uređenje i prateća industrija (rasvjeta, kamini, vrata, kućanski aparati, ograde, zavjese, sitnice za dom, strojevi)
paviljon 8A     Parket, "Drvo je prvo", repromaterijal, (HGK Udruženje), Hrvatske šume, obrazovne institucije
paviljon 9  hrvatski proizvođači namještaja i  repromaterijala - (HGK Udruženje)
paviljon 11A namještaj

ZEMLJE SUDIONICE 

Albanija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Češka, Estonija,  Francuska, Hrvatska, Italija, Kanada, Koreja (Južna), Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Ruska Federacija, SAD, Slovenija, Španjolska, Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska

RADNO VRIJEME:
10.00 do 22.00 sata 

 CIJENE ULAZNICA
ulaznica za jednokratni posjet  30,00 kn
ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika  20,00 kn
Paket od dvije jednokratne ulaznice za par  50,00 kn 


POGODNOSTI ZA POSJETITELJE 

Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

PRESS CENTAR 

Nalazi se u paviljonu 8A i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma. Telefon: 01/6503 524, mail: zv.press@zgh.hr.

Press akreditacije uz prethodnu prijavu na www.zv.hr možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.
 
DOBRODOŠLI NA AMBIENTU!