Predstavnici Robnih terminala u Češkoj

Predstavnici podružnice Robni terminali Zagreb, PJ Slobodna zona Zagreb od 19. do 23. studenog sudjelovat će na studijskom putovanju u Republici Češkoj na kojem će carinski stručnjaci obiju zemalja razmijeniti iskustava o položaju i upravljanju slobodnim zonama.

Također, češki domaćini govorit će o prilagodbama, koje su morale proći  češke slobodne/carinske zone,  nakon pristupanja u članstvo EU, prvenstveno s osnove carinskog i poreznog nadzora samih korisnika zona.
 
Bit će organizirano i trodnevno stručno predavanje i obilazak jedne od slobodnih/carinskih zona. Planirani su posjeti i razgovori u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Češkoj, Ministarstvu trgovine  i industrije Češke (CzechInvest) te u tvrtci AWT (najveći privatni željeznički prijevoznik u Europi). U delegaciji sudjeluju i predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta  te HAMAG Investa.
 
Putovanje je organizirano pod pokroviteljstvom Udruge Hrvatske slobodne zone te  u suradnji s Češkom državnom agencijom za promicanje trgovine (CzechTrade) i Veleposlanstvom Republike Češke u Hrvatskoj.
 


Podružnica Robni terminali