Poribljavanje jezera Jarun

Novim količinama bijelih amura, smuđeva, bijelih i sivih glavaša te pastrvskih  grgeča u utorak, 16.04.2013. godine  započinje redovito poribljavanje jezera Jarun.

Zagrebački holding d.o.o. - Podružnica Upravljanje sportskim objektima ovlaštenik je ribolovnog prava u izdvojenoj ribolovnoj zoni jezera Jarun kojom upravlja prema Ribolovno-gospodarskoj osnovi. Na temelju Ribolovno-gospodarske osnove određene su vrste i količina ribe i način poribljavanja.

Stvaranje optimalne ihtiostrukture složen je i dugotrajan proces. Poribljavanje jezera Jarun obavlja se od 1993. godine sa svrhom održanja kakvoće vode na razini pogodnoj za kupanje i rekreaciju te oblikovanja ihtiostrukture koja će u najboljoj mjeri održavati kakvoću vode na toj razini. 

Neposredno prije ispuštanja ribe u jezero, potrebno je izmjeriti temperaturu vode jezera i temperaturu vode u bazenima za transport ribe, pri čemu temperaturna razlika ne smije biti veća od 5oC.Nakon poribljavanja, potrebno je zabraniti bilo kakav ribolov u razdoblju od 7 dana, u svrhu zaštite nasađenog ribljeg materijala.


Podružnica Upravljanje sportskim objektima