Poduzetnici iz Srbije u posjetu Zagrebačkom velesajmu

Zagrebački velesajam danas je posjetilo 130 gospodarstvenika iz Republike Srbije koji su razgledali sajmove Obrtništvo, Graditeljstvo, BIAM i Zavarivanje.
 
Goste iz Srbije pozdravio je direktor Zagrebačkog velesajam Milan Trbojević koji je, među ostalim, rekao da ovi sajmovi pružaju mogućnost uvida u najnovija tehnološka rješenja te da su mjesto susreta poslovnih ljudi.
 
Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović  upoznao je gospodarstvenike iz Srbije s radom Zagrebačkog holdinga te naglasio značenje suradnje gospodarstvenika u regiji.
 
O razvijanju regionalne suradnje i „Poduzetničkom impulsu“, koji omogućuje povoljno financiranje i korištenje EU fondova, govorila je viša stručna savjetnica u Ministarstvu obrta Hrvatske Ana Vincet Šepić.
 
Predsjednik Odbora za sajmove Hrvatske obrtničke komore Mario Paliska izvijestio  je o nastupima hrvatskih gospodarstvenika na sajmovima.
 
Veleposlanik Republike Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukičević istaknuo je značajnije nedavno otvorenog predstavništva Privredne komore Srbije u Zagrebu za poboljšanje gospodarske suradnje te izrazio zadovoljstvo što ostanak gospodarstvenika iz Srbije s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore. regionalnoj suradn će zemlja partner 2013 godine na sajmu u Novom Sadu biti Hrvatska.
 
Na skupu je govorio i sekretar Udruženja industrije Privredne komore Beograd  izaslanik predsjednika te komore dr. Milana Jankovića Svetozar Krstić koji je rekao da komora već duže radi na regionalnoj suradnji kako bi se povećala referentnost gospodarskih subjekata na tržištu.
 
Na sajmu Obrtništva, koji se od održava na Zagrebačkom velesajmu, održan je sastanak gospodarstvenika iz Srbije s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore.
 
Podsjetimo, u ožujku ove godine Zagrebački velesajam je održao prezentaciju ovogodišnjeg Programa sajmova u Privrednoj komori Beograd za njihove gospodarstvenike radi bolje regionalne suradnje i animiranja izlagača.
Prvi konkretni rezultati već su vidljivi budući je Privredna komora Beograd zakupila izložbeni prostor na sajmu Obrtništva koji je upravo u tijeku na Zagrebačkom velesajmu. Uz Obrtništvo održavaju se i Graditeljstvo, Biam i Zavarivanje. Sajmovi traju do subote, 21. travnja 2012.g.
 
Da interes za regionalnom poslovnom suradnjom gospodarstvenika postoji kazuje i činjenica dolaska spomenutih poduzetnika iz Republike Srbije u posjet Zagrebačkom velesajmu radi uspostavljanja poslovnih odnosa i kontakata s izlagačima spomenuta četiri sajma. Dolazak poduzetnika isključivo je rezultat puta i prezentacije sajmova održane prošli mjesec u Beogradu.
 


Podružnica Zagrebački velesajam
 

FOTOGALERIJA