Podružnica darovala konja Udruzi Krila

Udruga Krila već 16 godina organizira terapijsko jahanje za osobe s invaliditetom te na taj način osigurava djelotvornu, sigurnu i stimulativnu terapiju za više od 100 osoba s invaliditetom na godinu. Ova vrsta terapije značajno poboljšava njihovo fizičko i psihičko stanje te omogućava bavljenje aktivnostima koja su im inače nedostupna. 

Veliki broj zainteresiranih korisnika dokaz je da su terapijsko jahanje i hipoterapija učinkovite terapijske metode.

U njihovom radu prvenstvenu ulogu imaju konji, koji moraju biti školovani i pogodni za rad s korisnicima. U tu svrhu, podružnica Upravljanje sportskim objektima je u lipnju donirala Udruzi Krila iskusnog konja iz škole jahanja na Hipodromu, koji se izvrsno uklopio u njihov program.

" Night Butterfly, ili Baki, stariji je konj, ali njegovo iskustvo i pouzdanost se već pokazalo u radu u terapijskom jahanju. Pogodne je veličine te može nositi i djecu i lakše odrasle korisnike, te je višestruko upotrebljiv u našim satovima", rekla je Jelena Krmpotić, instruktorica terapijskog jahanja, prilikom posjeta djelatnika podružnice.

Bakija se koristi u hipoterapiji, odnosno fizioterapiji na konju kao i u satovima terapijskog jahanja, gdje korisnici osim poboljšanja tjelesnog i psihičkog zdravlja uče i vještinu jahanja, pri čemu je idealno što je Baki vrlo pouzdan konj za učenje jahanja.
 

Podružnica Upravljanje sportskim objektima