Pet javora za Svjetski dan zaštite šuma u OŠ Jelkovec

U povodu Svjetskog dana zaštite šuma, učenici četiri osma razreda Osnovne škole Jelkovec i njihovi razrednici danas su posadili pet crvenih javora u krugu škole. Akcija se provodi prvi puta, a pokrovitelj je Zagrebački holding te podružnice Zrinjevac i Stanogradnja.

Djeci su pri sadnji pomagali radnici podružnice Zrinjevac, a Zagrebački holding je za osmaše pripremio i malo iznenađenje, koje im je uručeno uoči sadnje. Bijele majice s prigodnim printom "Rastem u Novom Jelkovcu" koje su učenicima podijelili njihovi mladi razrednici iznimno su razveselili osmaše.  Zajedno s razrednicima i ravnateljicom izrazili su želju i nadu da ovo bude početak jedne lijepe tradicije, koja će se nastaviti i sljedećih godina.

Naizmjence zakopavajući lopatama korijen drveća u zemlju, veselje u vrtlarskim radovima s učenicima su dijelili i njihovi razrednici. Tridesetogodišnji Jadran Jelić, razrednik 8. c razreda rekao je kako pozdravlja ovu akciju Zagrebačkog holdinga, izrazivši uvjerenje da će i sljedeće generacije osmaša zasigurno biti sretne nastaviti s akcijama sadnje bilja oko škole.

- Svaki put kada prođem pored ove škole, sjetit ću se svoje prve generacije učenika kojima predajem i ove hvalevrijedne akcije. Ona zapravo simbolizira rast i cvjetanje mladosti, a ovi mladi ljudi sada odlaze iz osnovne škole i nastavljaju život negdje drugdje. Ovakvih bi akcija trebalo biti češće jer djeci se očito jako sviđaju - rekao je Jadran Jelić.

Zadovoljni su bile i razrednice te razrednik ostala tri osma razreda, Anita Čakarun, Mirna Coljak te Nikola Hodalj.
 
Akcija se nastavila druženjem osmaša s bivšim učenicima škole, koji su im nakon sadnje javora predstavili srednje škole u sklopu projekta „Info-osmaš“.
 
Ovo pokroviteljstvo ujedno je nastavak suradnje Zagrebačkog holdinga s Osnovnom školom Jelkovec i ravnateljicom Renatom Flajhar, koja je započela lani donacijom božićnog drvca i materijala za izradu ukrasa.
 
Zbog visokih nastavnih standarda koje provodi i kojima teži, Osnovna škola Jelkovec jedna je od najboljih zagrebačkih škola i osobito nam je zadovoljstvo što imamo prigodu uključiti se u neke od akcije koje škola provodi tijekom godine.


FOTOGALERIJA

Fotogalerija

U povodu Svjetskog dana zaštite šuma, učenici četiri osma razreda Osnovne škole Jelkovec i njihovi razrednici danas su posadili pet crvenih javora u krugu škole. Akcija se provodi prvi puta, a pokrovitelj je Zagrebački holding, podružnice Zrinjevac i Stanogradnja.
1/10