Pedeseti rođendan Laboratorija za kvalitetu vode

Punih 50 godina Laboratorij za kontrolu kvalitete vode svakog dana ispituje ispravnost vode za piće grada Zagreba. Zahvaljujući predanom radu njegovih djelatnika Zagrepčani se mogu pohvaliti visoko kvalitetnom vodom za piće, a danas je u prostorijama Laboratorija svih njegovih 28 djelatnika, zajedno s uzvanicima, svečano obilježilo ovu sretnu godišnjicu.

Na predavanju u sklopu svečanog obilježavanja jubilarnog, pedesetog rođendana rukovoditelj Službe kontrole kvalitete vode mr. Dubravko Dragojević je istaknuo kako se zbog kvalitetnog gospodarenja vodom i dobrog upravljanja vodoopskrbnim sustavom danas više ne mogu ponoviti godine 1963. i 1977. kada je cijeli Zagreb ostao bez pitke vode.

- Koristimo se najsuvremenijim tehnikama ispitivanja kvalitete vode. Ovo je obljetnica koja nas veseli i možemo  garantirati  da ćemo i dalje opskrbljivati gradska kućanstva zdravom vodom. Naš laboratorij garantira ispravnost kvalitete vode na viskom nivou. Na Svjetski dan voda 22. ožujka svi misle o vodi, a mi možemo reći da svaki dan mislimo o njoj- rekao je Dubravko Dragojević.

Rukovoditeljica Odjela kemijskog laboratorija mr. sc. Mira Mihovec Grdić u predavanju „Analitičke tehnike i metode analize vode“ pohvalila je iznimno visoku kvalitetu zagrebačke vode, dodavši kako se godišnje napravi preko 10.000 analiza vode.

-Voda je blago lužnata što joj daje karakterističan zagrebački okus. Iznimno je važno da  građani shvate kako upravo  oni svojim postupcima mogu pripomoći da voda i dalje ostane čista, odnosno da paze na okoliš- rekla je Mira Mihovec Grdić.

Na svečanosti su prisustvovali i voditelj podružnice Vodoopskrba i odvodnja Davor Poljak , pomoćnik pročelnika za gospodarstvo i  poduzetništvo Goran Šarić te predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


galerija fotografija