Otvorenje knjižnice Jelkovec

Na oko 1000 četvornih metara prostora, raspoređenih na četiri etaže u naselju Novi Jelkovec danas je svečano otvorena knjižnica Jelkovec, prvi samostojeći objekt u sklopu Knjižnica grada Zagreba.

Investitor radova je Zagrebački holding, a u novootvorenoj knjižnici već sada ima preko 16.000 knjiga, od čega 12.000 za odrasle te 4.000 dječjih knjiga.

Moderna zgrada u samom središtu naselja Novi Jelkovec opremljena je najsuvremenijom knjižničnom i informatičkom opremom, od brzog interneta te uređaja za samoposudbu knjiga koju omogućuje jedinstvena članska iskaznica Knjižnica grada Zagreba pa sve do modernih uređaja za grijanje i hlađenje.

Ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka Bastić u pozdravnom je govoru istaknula važnost otvaranja nove knjižnice u kojoj su, osim knjižne građe, najvećim dijelom prikupljene iz donacija, dostupne i razne novine i časopisi, Internet.

- Bit će organizirani razni kulturni programi te gledanje i slušanje filmova i glazbe. Najmlađi će se moći uključiti u programe pričaonica i radionica, namijenjenih i primijenjenih upravo njima. Ovom prigodom zahvaljujem svima koji su omogućili otvaranje ove knjižnice, Zagrebačkom holdingu, Gradu Zagrebu, nakladnicima i brojnim drugim koji su dali svoj doprinos - rekla je Davorka Bastić.

Cjelodnevna otvorenost i stručno osoblje knjižnice zacijelo su dodatne reference koje upotpunjuju pozivnicu za maksimalnu iskorištenost knjižnice.

Prve korisnike Knjižnica očekuje od ponedjeljka, 10. prosinca. 

Knjižnicu Jelkovec svečano je otvorila zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić - Vukičević, a okupilo se stotinjak uzvanika, među kojima predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ministarstva kulture, predstavnika nakladničkih kuća, antikvara.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje dječje knjige. 

 
GALERIJA FOTOGRAFIJA