Otvoreni sajmovi Nautika, Crotour, Inga, Hotel&Gastroteh


Ministar poduzetništva i obrta u Vladi RH, Gordan Maras, danas je na Zagrebačkom velesajmu, otvorio četiri specijalizirana sajma -  Zagrebački sajam nautike, 6. međunarodni sajam turizma - Crotour, 5 međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija - Inga i 5. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa - Hotel&Gastroteh.

Pozdravljajući nazočne, direktor Zagrebačkog velesajma Milan Trbojević, iskazao je zadovoljstvo što su priredbe zadržale prošlogodišnju razinu  po broju izlagača, 455 iz 29 zemalja i izložbenoj površini koja iznosi 13.340 m2.

Ministar Maras, otvarajući sajam, podsjetio je da je to posljednji takav prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju i da se na sajmovima može lijepo vidjeti čime ćemo Europu obogatiti. Na sajmu izlažu svim mali hrvatski graditelji plovila i nude kvalitetu i sadržaj.

Obećao je potporu Vlade RH naporima da se mala brodogradnja još više razvije i da velikom europskom tržištu ponudi konkurentan proizvod. Podsjetio je da je Vlada prošle godine ukinula trošarine na plovila, smanjen je PDV-e u turizmu i ugostiteljstvu na 10 posto.
 
Vlada će stati iza te industrije jer imamo što ponuditi Europi od izgradnje plovila, marina i vezova, inovativne gastronomije i hotelske industrije. To je zaokružena cjelina koju nudimo. Prošloga tjedna Vlada je donijela Plan razvoja turizma do 2020. godine koji namjerava u potpunosti realizirati i snažno financijski poduprti, istaknuo je Maras.

Sajmovi traju do nedjelje, 17. veljače 2013., cijena ulaznice je 30 kuna, a radno vrijeme je od 10.00 do 19.00 sati


 
Podružnica Zagrebački velesajam