Otvoreni Intergrafika i Modernpak

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su 20. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika i 25. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak.

Intergrafika je priredba koja svake druge godine okuplja najznačajnije svjetske proizvođače opreme za grafičku industriju i industriju papira i kartona, a Modernak je mjesto susreta proizvođača i potrošača ambalaže. Do subote navečer na velesajmu nastupa 151 izlagač iz 23 zemlje.

Na svečanom otvorenju direktorica Zagrebačkog Velesajma Katja Luka Kovačić među ostalim je rekla da je grafička industrija posljednjih godina proživljavala izraziti bum što je možda samo privremeno zaustavljeno globalnom financijskom i gospodarskom krizom. Zato je okupljanje ovako značajnog broja domaćih i stranih izlagača bio težak posao. Inače prema podacima Međunarodne unije sajmova 79% sajamskih organizatora bilježi pad prometa u prosjeku od 10-25%.

Otvarajući Intergrafiku i Modernpak dekanica Grafičkog fakulteta sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Dijana Milčić među ostalim je naglasila da grafička industrija i industrija papira čine 11.5% ukupne hrvatske industrije te zapošljavaju 7.2% ukupno zaposlenih. Prof. Milčić najavila je i više stručnih skupova koji će se sutra i prekosutra održati na Zagrebačkom Velesajmu.

Intergrafika i Modernpak mogu se pogledati do subote navečer.
 
 Cijene ulaznica:
  • jednokratna ulaznica 20,00 kn
  • jednokratna ulaznica za učenike, studente, i umirovljenike 10,00 kn
  • ulaznica za sve dane sajma 40,00 kn
  • katalog izlagača 10,00 kn
  Radno vrijeme Sajma:
  • od 10,00 do 19,00 sati (srijeda – petak)
  • od 10,00 do 18,00 sati (subota)

Podružnica Zagrebački velesajam