Otvoreni bussines dani sajma INFO

Na Zagrebačkom velesajmu danas je predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Jospović otvorio bussines dane Info sajma informacijskih tehnologija. Voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević naglasio je kako se Info vraća među važne velesajamske priredbe.
 
Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je, među ostalim, da hrvatski informatički sektor ima potencijal što se i vidi na ovom sajmu. Rastu i napretku Zagreba u informatičkom smislu pridonijet će i Znanstveno tehnološki centar Nikola Tesla koji bi trebao biti smješten blizu Velesajma, a o čemu će uskoro odlučivati Gradska skupština.
 
Hrvatsko društvo jest informatizirano, sve nove tehnologije su već  tu,  ali razina opće informacijske pismenosti još nije dovoljna te treba sve  učiniti da se to unaprijedi, istaknuo je hrvatski predsjednik dr. Ivo  Josipović otvarajući  INFO.


 
Ističući da su sajam INFO, kao i povećanje informacijske pismenosti  važni za hrvatsko društvo, predsjednik Josipović je naglasio da sve to  otvara nove mogućnosti ne samo za bolje komunikacije nego i za biznis te  sve ostale društvene segmente.
 
Dostignuća interneta ocijenio je velikim, ali i upozorio da postoji i  tamna strana tog medija te da korištenje Interneta ovisi o ljudima. Promovirao je danas i svoju novu osobnu web stranicu  www. Ivo-Josipovic.hr, koja će od sutra biti dostupna, a koja je izvedena u suradnji s CARNetom.
 
Ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić kazao je da je to zapravo nova  usluga CARNeta kojom se želi olakšati građanima izrada osobnih web  stranica koje neće biti komercijalne nego za bolju komunikaciju. Stanić je istaknuo važnost INFO sajma i zbog ovogodišnje obljetnice 20. godina internetske mreže u Hrvatskoj koja će se službeno obilježiti 17. studenog upravo na sajmu INFO.
 
Sajam INFO po prvi put ove godine sa Zagrebačkim velesajmom suorganizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, uz koju izlaže 20  tvrtki i 15-ak nezavisnih proizvođača softvera. 


Podružnica Zagrebački velesajam