Otvorena sezona skijanja na Sljemenu

Skijalište Sljeme, odnosno Crveni spusti i Činovnička livada te trosjedna žičara i bijela vučnica od subote, 16. siječnja, otvoreni su za rekreativne skijaše, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu Tomislavov dom na kojoj su nazočili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, voditeljica podružnice Upravljanje sportskim objektima Gordana Pokrajčić i rukovoditelj skijališta Sljeme Drago Žiljak.

Novost su i cijene koje su, zbog neotvaranja svih raspoloživih skijaških kapaciteta, niže od 30 do 40 posto u odnosu na redovan cjenik. Prema riječima predsjednika Uprave Ive Čovića, odluka o sniženju cijena potaknuta je činjenicom da trenutno nije moguće koristit sve staze, no time se željelo potaknuti građane da što češće posjećuju Sljeme.

Vikendom će cijena dnevne karte za odrasle biti 100 kuna, za djecu 50, preko tjedna odrasli će plaćati 60 kuna, a djeca 30. Radno vrijeme skijališta je od 9 do 16 sati.

Ukoliko ne dođe do pogoršanja vremenskih i sigurnosnih uvjeta na stazi, od četvrtka, 21. siječnja, započet će i noćno skijanje. Radno vrijeme će, nakon otvorenja, biti kao i prethodnih sezona, utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata. Cijena karte za noćno skijanje također je snižena, odnosno za odrasle je 50 kuna, a djecu 20 kuna.

Kako bi staze bile spremne ekipe skijališta su, prema riječima rukovoditelja skijališta Sljeme Drage Žiljka,  unatoč ledu i kiši dežurale 24 sata na dan pored topova za snijeg.

Za sigurnost skijaša će tijekom tjedna, odnosno do kraja ski sezone brinuti dva, a u dane vikenda šest pripadnika Gorske službe spašavanja. 

Skijanje će biti besplatno od ponedjeljka, 18. do srijede, 20. siječnja, kada se na Sljemenu održava FIS otvoreno prvenstvo Zagreba. Nakon završetka utrka, što se očekuje poslije 12 sati, Crveni spust će biti otvoren za građanstvo.

Podsjećamo da su hotel Tomislavov dom i apartmanska kuća Snježna kraljica za ovu sezonu svojim gostima pripremili promotivne zimske ponude.

Pozivamo vas na Sljeme, na otvorenje još jedne skijaške sezone!
 
Podružnica Upravljanje sportskim objektima