Otvoren Božićni velesajam

Danas je počela najbolja zabava u gradu jer svoja je vrata otvorio Božićni velesajam, veći, bogatiji i zanimljiviji nego lani. Uz Djedamraziju, jedini prostor gdje u ovim blagdanskim danima živi Djed Mraz, najveći lunapark, edukativne radionice, igraonice, kinematografske i kazališne predstave, nagradne igre, razna gastronomska iznenađenja te prodaju božićnih darova i egzotičnih suvenira, ovogodišnji Božićni velesajam pripremio je i dvije premijerne izložbe, Svijet dinosaura i Blago faraona, s replikama izložaka Egipatskoga nacionalnog muzeja, koje se mogu pogledati uz plaćanje posebne ulaznice.
 
Svijet od prije sto milijuna godina sa čak 80 dinosaura u prirodnoj veličini smješten je u paviljonima 11a i 11d. Uz  projekcije edukativnih filmova o dinosaurima, najmanje posjetitelje očekuju i  mnoga iznenađenja. Nakon što vide ta čudnovata bića i pročitaju kako su živjela i po čemu su posebna, djeca se mogu okušati u poslu paleontologa i iskopavanjem otkriti što se sve krije u pijesku. Djeca koja vole crtati mogu osvojiti i put u Gardaland. Dovoljno je samo do 29. prosinca nacrtati nekog od dinosaura i crtež ostaviti na za to predviđenom mjestu. Cijena ulaznica je 30 kuna, a za organizirane posjete 20 kuna.

Blago faraona - egipatska izložba skulptura iz Tutankamonove grobnice smještena je u paviljonu 8b. Ova putujuća izložba, u sklopu koje je predstavljeno 70 replika originalnih skulptura iz Tutankamonove grobnice, organizirana je dosad s velikim uspjehom u Danskoj, Belgiji i Grčkoj. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Tijekom održavanja sajma, od 18. do 30 prosinca, svakoga radnog dana ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje. Ulaznice će se naplaćivati samo vikendom, a djeci mlađoj od sedam godina ulaz je i u te dane besplatan. Ujedno, Zagrebački velesajam osigurao je i besplatan parking za sve posjetitelje.

Radno vrijeme za posjetitelje:
  • radnim danom 12.00 - 20.00 sati
  • vikendi 10.00 - 20.30 sati
  • Badnjak, 24.12., 10.00 - 15.00 sati
  • na Božić Sajam ne radi
Cijena ulaznice:
  • 10 kuna vikendom (19.,20.,26. i 27.12.)
  • radnim danom ULAZ JE BESPLATAN
  • djeca do 7 godina imaju permanentni besplatan ulaz
  • parking besplatan!
Ima mnogo Božićnih sajmova ali samo je jedan BOŽIĆNI VELESAJAM! Stoga povedite sa sobom svoje najmilije i uvjerite se zašto je baš naš Sajam Vele-sajam!

 

Podružnica Zagrebački velesajam