Otvoren 48. Floraart na Bundeku

Na jezeru Bundeku danas je svečano otvorena 48. međunarodna vrtna izložba - Floraart.

Tijekom pet dana, do nedjelje, 2. lipnja, na više od trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće metara četvornih zatvorena prostora, predstavit će se 144 izlagača iz Hrvatske te 13 stranih izlagača iz sedam zemalja.

Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji se u organizaciji podružnice Zrinjevac i pod nazivom Floraart održava 22 godina, a 8. put na jezeru Bundek.

Izložbu je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta rekao je da je Floaart postala zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine.


Svakom posjetitelju ova međunarodna izložba nastoji  ponuditi upravo ono što ga zanima - od idejnih rješenja uređenja vrta, okućnica ili balkona do najraznovrsnijih usluga i proizvoda za ljubitelje cvijeća i zelenila.
 
 

Tijekom pet dana, uzduž lijepo uređene izložbene staze uokolo jezera Bundek, građani će moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i ostalog.

Sajam će obogatiti i velik broj kulturno-umjetničkih i edukativnih manifestacija.
 


Zagrebački holding na Floraartu

Na Floraartu će i ove godine svoju ponudu predstaviti podružnice USO, AGM, Vladimir Nazor i ZET, pod zajedničkim nazivom "Ljeto sa Zagrebačkim holdingom". Za posjetitelje je također pripremljena nagradna igra u kojoj se može osvojiti 90 nagrada iz ljetne ponude Zagrebačkog holdinga. Poseban program pripremili smo za djecu na istočnom dijelu parka Bundek, gdje će u subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja,  niknuti "Dječja zemlja zabave“ u organizaciji podružnice Vladimir Nazor.  Za put kroz Dječju zemlju zabave svako će dijete dobiti svoju putovnicu s kojom može sudjelovati i u nagradnoj igri i osvojiti vrijedne nagrade. Moći će se razgledati i turistički kabrio autobus ZET-a te poslušati priče o starom Zagrebu iz brojnih knjiga o prošlosti našeg grada, objavljenih u izdanju nakladničke kuće AGM.
 


Program događanja
 

Galerija fotografija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika