Otvoren 48. Floraart na Bundeku

Na jezeru Bundeku danas je svečano otvorena 48. međunarodna vrtna izložba - Floraart.

Tijekom pet dana, do nedjelje, 2. lipnja, na više od trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće metara četvornih zatvorena prostora, predstavit će se 144 izlagača iz Hrvatske te 13 stranih izlagača iz sedam zemalja.

Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji se u organizaciji podružnice Zrinjevac i pod nazivom Floraart održava 22 godina, a 8. put na jezeru Bundek.

Izložbu je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta rekao je da je Floaart postala zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine.


Svakom posjetitelju ova međunarodna izložba nastoji  ponuditi upravo ono što ga zanima - od idejnih rješenja uređenja vrta, okućnica ili balkona do najraznovrsnijih usluga i proizvoda za ljubitelje cvijeća i zelenila.
 
 

Tijekom pet dana, uzduž lijepo uređene izložbene staze uokolo jezera Bundek, građani će moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i ostalog.

Sajam će obogatiti i velik broj kulturno-umjetničkih i edukativnih manifestacija.
 


Zagrebački holding na Floraartu

Na Floraartu će i ove godine svoju ponudu predstaviti podružnice USO, AGM, Vladimir Nazor i ZET, pod zajedničkim nazivom "Ljeto sa Zagrebačkim holdingom". Za posjetitelje je također pripremljena nagradna igra u kojoj se može osvojiti 90 nagrada iz ljetne ponude Zagrebačkog holdinga. Poseban program pripremili smo za djecu na istočnom dijelu parka Bundek, gdje će u subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja,  niknuti "Dječja zemlja zabave“ u organizaciji podružnice Vladimir Nazor.  Za put kroz Dječju zemlju zabave svako će dijete dobiti svoju putovnicu s kojom može sudjelovati i u nagradnoj igri i osvojiti vrijedne nagrade. Moći će se razgledati i turistički kabrio autobus ZET-a te poslušati priče o starom Zagrebu iz brojnih knjiga o prošlosti našeg grada, objavljenih u izdanju nakladničke kuće AGM.
 


Program događanja
 

Galerija fotografija

Fotogalerija

Tijekom pet dana, uzduž lijepo uređene izložbene staze uokolo jezera Bundek, građani će moći razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja...
1/13