Novi obračun potrošnje vode

Voditelj podružnice Vodoopskrba i odvodnja Davor Poljak u današnjoj je emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori" najavio skorašne uvođenje novog sistema obračuna potrošnje vode koji je usklađen sa Zakonom o vodama. Prema novom obračunu, pored varijabilnog utroška vode, uvodi se i fiksna naknada u iznosu od oko 29 kuna s PDV-om.

-Ovakavim obračunom prosječni potrošaći vode neće plaćati višu cijenu vode. Zakon o vodama je predvidio fiksnu naknadu koja ulazi u prihode VIO-a i koju smo obvezni uvesti- objasnio je Davor Poljak.

Najavio je, također, dugoročne ciljeve podružnice koje su stručni timovi VIO-a prezentirali nadležnom Skupštinskom odboru. Prema tim planovima, u sljedećih deset godina Vodoopskrba i odvodnja planira pokriti 98 posto zagrebačkog područja vodopskbrnim i odvodnim sustavom. Na upit građana o uvođenju bar koda na uplatnice za vodu, Poljak je odgovorio da će onaj postotak uplatnica, koje još nisu u sustavu Jedinstvene uplatnice, kroz nekoliko mjeseci dobiti svoj kod.

Građane je zanimalo i održavanje sustava odvodnje i kanalizacije te frakvencija njihova čišćenja.

-Čišćenje i održavanje kanalizacije i odvodnje radimo temeljem ugovora potpisanim s Gradom Zagrebom. Prema njemu je predviđeno čišćenje oko 75 000 slivnika godišnje. Ukoliko je potrebno pojačati čišćenje to moramo dogovoriti s Gradom- rekao je Davor Poljak.

Dodao je i kako je podružnica nedavno obnovila certifikat ISSO: 9001 koji je garancija kvalitete poslovanja.