Neželjeni putnici – novi naslov u izdanju AGM-a

Remek-djelo najpoznatijeg kanadskog književnika Timothya Findleya "Neželjeni putnici" novi je naslov u izdanju podružnice AGM.

Ova potresna i nezaboravna drama s neobičnim i izuzetnim likovima: tiranin Noa i njegova samosvjesna supruga, gospođa Noyes, star i nesnosan Jahve, zbor raspjevanih ovaca, jednorog kojeg čeka okrutna smrt…opisuje uništenje svijeta kakvo još niste vidjeli.

Iz poznate priče o Noi i njegovoj arci Findley je napravio originalno, snažno i suvremeno djelo. Biblijski motivi i likovi u 20. stoljeću i umorni Jahve koji kao da je na samrti, junaci su maštovite i okrutne igre u kojoj je pobjeda neizvjesna. Roman donosi mračnu priču o borbi za vlast i protiv nje. Raspad obitelji, borba za bližnje i za vlastitu kožu, ubojstva i silovanja, obredi i znanstveni pokusi, demoni i anđeli – ukrcajte se na ovu vrlo neobičnu arku, otkrit ćete da ste već dugo u njoj!

Napomena:
Remek-djelo Neželjeni putnici najznačajniji je roman najpoznatijeg kanadskog književnika Timothya Findleya; (1930–2002 ). Ovo djelo je nedavno objavljeno i na pozornici kao mjuzikl. Iako je objavio ukupno 12 romana, do sada je u Hrvatskoj objavljeno tek nekoliko pripovjedaka, pa je ovo djelo izvrsna prilika da se čitatelji upoznaju s ovim uspješnim kanadskim spisateljem.

Ulomak iz knjige

- ….e pa to nije bilo krstarenje. Bio je to smak svijeta.
Gospođa Nayes trčala je kao muha bez glave mračnim hodnicima, zadigavši suknje I pregače do iznad bedara. Trčala je obuzeta užasom nekoga tko ne može pronaći svoju djecu iako čuje njihove pozive upomoć. Dim je sukljao kućom, ulazeći kroz sva vrata i prozore. Isprva je gospođa Noyes bila sigurna da je vatra u kući, ali kad je stigla do vrata i ugledala plamteću lomaču, znala je da ne gori kuća nego nešto drugo – nešto živo...


 
Podružnica AGM