Nastavlja se uklanjanje snijega uz pripreme za sutra

Zimska služba podružnice Zagrebačkih cesta i Mala Zimska služba - podružnica GSKG, Zagrebparking, Čistoća, Tržnica Zagreb i Zrinjevca i danas su nastavili s uklanjanjem snijega, a usporedno se pripremaju za novi val snježnih oborina, najavljenih za sutra i prekosutra.
 
Zimska služba je tijekom današnjeg dana čistila prometnice drugog prioriteta, a čistilo se i po pozivima građana. Također, snijeg se odvozio sa svih raskrižja i tržnica diljem grada.

Oko 13 sati, svi kamioni koji su odvozili snijeg sa prometnih raskrižja, povučeni su u bazu Zimske službe kako bi se usmjerili na daljnje raljenje i posipavanje prometnica zbog novih oborina koje se očekuju.
 
Slijedi izvješće po podružnicama:
 

GSKG

Temeljem zahtjeva predstavnika suvlasnika ili dojava građana,  podružnica GSKG u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom, organizira uklanjanje snijega s krovova zgrada pod upravljanjem podružnice. Taj posao obavlja se kontinuirano, a po potrebi se organizira i putem ugovornih izvoditelja koji imaju za to potrebnu opremu. Uz to, svim zgradama kojima upravlja GSKG nudi se i mogućnost organiziranja čišćenja snijega, a pravovremeno se reagira i po prijavama eventualnih problema u zgradama uslijed zadržavanja snijega.  
 

Zagrebparking

U ovakvim zimskim uvjetima Služba premještanja i prijenosa vozila podružnice Zagrebparking, zbog uključenosti u čišćenje snijega, uklanja vozila isključivo na poziv građana. U protekla dva dana na ovaj način uklonjena su ukupno 22 vozila, i to uglavnom jer su bila parkirana ispred kolnih ulaza u dvorišta ili garaže.
 
Drugi razlog zbog kojeg se premještaju vozila su smetnje čišćenju prometnica, primjerice kada vozilo ometa ralicu u uklanjanju snijega.  U tom slučaju automobili se premještaju na najbliže očišćeno parkirališno mjesto, a ukoliko je moguće i u istoj ulici. Na ovaj način Služba za premještanje i prijenos vozila je premjestila u posljednja dva dana 179 vozila. Tako su vozači svoj automobil ostavili djelomično zatrpan snijegom, a pronašli ga na čistom parkirališnom mjestu nekoliko desetaka metara dalje. Podsjetimo, podružnica Zagrebparking premješta nepropisno parkirana vozila po pisanoj naredbi nadležne Postaje prometne policije u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U sklopu Zimske službe podružnice Zagrebparking i dalje radi na uklanjanju snijega s parkirališnih površina uključeno je 250 zaposlenika koji rade u tri smjene. Koristi se 10 malih traktorskih vozila s priključenim ralicama i rasipačima soli. Ostali djelatnici sustavno rade na  uklanjanju snijega uz pomoć lopata i razbijača leda, što se svatko može i sam osvjedočiti na ulicama grada Zagreba.
Sva ostala parkirna mjesta bit će očišćena od snijega i stavljena u funkciju u najkraćem mogućem vremenu. S obzirom da se intenzivno radi na uklanjanju snijega, nad neočišćenim parkirališnim mjestima ne radi se kontrola naplate. Kako se koja ulica očisti od padalina, započinje se s kontrolom naplate.
 

Čistoća

Djelatnici Čistoće danas su nastavili uklanjati snijeg s pješačkih zona, stuba te prilaza bolnicama. Ostao  je još odvoz snijega s Trga hrvatskih velikana i Tkalčićeve ulice, a za noćas je predviđen odvoz snijega iz Jurišićeve i početka  Ilice. Odvoz otpada  radi se prema redovnom programu odvoza. U gotovo svim dijelovima grada otpad je odvezen, a na pojedinim dijelovima podsljemenske zone, na kojima vozila Čistoće nisu imala pristup, otpad će se odvoziti danas i sutra. Iz podružnice Čistoća mole  građane da očiste prilaze do spremnike za otpad kako bi djelatnici mogli nesmetano odvoziti otpad.
 

Tržnice Zagreb

Sve gradske tržnice su očišćene, a djelatnici Tržnica Zagreb danas su nastavili s čišćenjem Veletržnice i Hladnjače.  Zbog priprema za nadolazeći snijeg, održana je i radna koordinacija podružnice.


Zrinjevac

U nadležnosti Zrinjevca je  čišćenje parkova, nogostupa, pješačkih staza na prilazima školama i vrtićima te tramvajskih stajališta. Djelatnici Zrinjevca radili su u svim gradskim četvrtima i to na poslovima ručnog čišćenja, raljenja i posipavanja te odvoza snijega. Uz sve navedeno zbog obilne količine i težine snijega dolazilo je do učestalih pucanja grana na stablima kao i samoizvala stabala pa je u periodu od početka oborina bilo čestih intervencija i sanacija zbog toga.


FOTOGALERIJA

Fotogalerija

Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste te podružnice GSKG, Zagrebparking, Čistoća, Tržnice Zagreb te Zrinjevac i danas su nastavili s čišćenjem grada, a usporedno se pripremaju za novi val snježnih oborina, najavljenih za sutra i prekosutra.
 
1/9