Najveća jahta do sada od 56 stopa na Nautici 2017.


20. veljače 2017. S velikim zadovoljstvom najavljujemo 26. izdanje ZAGREBAČKOG SAJMA NAUTIKE, jednu od perjanica Zagrebačkog velesajma s kontinuiranim i stabilnim rastom izlagačkog prostora i interesom posjetitelja od 22. do 26. 2. na Zagrebačkom velesajmu. Istovremeno se održava i HOTEL&GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Razlog tome je odlična i uvijek inovativna izložbena ponuda Sajma koji predstavlja središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

Pod sloganom "Ploviti, otkrivati, živjeti" s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina: više od 300 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će na salonskoj razini trendove i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici. 

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa (17 metara) hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada.

Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea. 

Poslovnu profiliranost i pozicioniranost sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj, vrijednosti su koje brodograditeljski sektor prepoznaje i već godinama priređuje novitete i premijerna prikazivanja plovila.

Među mnogobrojnim plovilima posebno se ističu brodovi gotovo svih hrvatskih brodograditelja, koji prepoznaju sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.

Sve su naznake da će skokovit rast posjeta ovog sajma, koji je u 2016. zabilježio ukupno 25.582 posjetitelja, biti nastavljen i ove godine.

Prema procjeni organizatora očekuje se više od 30.000 posjetitelja.  

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Južna Koreja (Južna), Letonija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

NAJVEĆI BROD IZLOŽEN NA NAUTICI

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada.

Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea i bit će izložen u paviljonu 7. Pearlsea 56 coupe je revolucionarni sport cruiser koji sadrži najnovija tehnička i tehnološka rješenja u projektiranju, propulziji te gradnji motornih plovila.

SREDIŠNJI GASTRO DOGAĐAJ

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno se održava HOTEL & GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

"Sljubljivanjem" sajmova Nautike i Hotel & Gastroteh izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije.

Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.

HOTEL&GASTROTEH pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije. 

U program sajmova vratili smo Vinovitu koja ove godine predstavlja najavu buduće sinergije sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh.

U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Na sajmu će izlagati 73 izlagača iz 10 zemalja, a prostire se na 2700 četvornih metara. 
 
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.
 
Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki  iz HoReCa sektora, na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdili su i izlagači iz: Belgije, Bugarske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Slovenije, Srbije, Luksemburga i Hrvatske.

ZANIMLJIVOSTI NA SAJMU:
 
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb
Prezentacija znanja i vještina učenika: kuhari, slastičari, posluživanje gostiju
Radionice: prigodno serviranje stola, posluživanje gostiju, barmenski show
 
I ove godine za vas će spravljati jela najbolji hrvatski kuhari. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.