Na Zagrebačkom velesajmu 4.000 pasa iz 30 zemalja

Ljubitelji pasa ovog će petka, 16. studenog  te u subotu i nedjelju, 17. i 18. studenog na Zagrebačkom velesajmu moći uživati u vrhunskoj međunarodnoj izložbi pasa CACIB Zagreb. Izložba će se održati u paviljonima 10, 10 a, 11 i 9.
 
Ove godine izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zagrebačke izložbe pa ih se tako prijavilo preko 4.000 iz 30 zemalja, od kojih su posebno  interesantni oni najudaljeniji koji dolaze iz Izraela ili  Japana. Na ovogodišnjim izložbama već tradicionalno prisustvovat će i brojni  izlagači iz Rusije.
 
U sklopu izložbi održat će se radno prvenstvo  i specijalna izložba za hrvatske ovčare. U subotu  u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma održat će se radno prvenstvo, dok će u nedjelju  hrvatski ovčari  nastupiti u agility natjecanju i na specijalnoj izložbi u paviljonima izložbe.
 
Organizator izložbi, Hrvatski kinološki savez, pripremio je za sve posjetitelje bogat prigodni program vezan uz pse i zabavu.
 
Tako će se moći pogledati zanimljivi programi u kojima će sve zainteresirane ljubitelje pasa zabavljati  dobro dresirani psi zagrebačkog Kluba za obuku pasa koji se natječu u psećoj sportskoj disciplini  agility. Nakon toga, školovani psi za razne namjene za pomoć čovjeku prikazat će korisne pokazne vježbe.  Sudjelovat će psi i članovi Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča slabovidnih osoba i mobilitet, psi školovani u MUP-u RH i MORH-u. Očekuje se i nastup GSS-a RH.
 
Izložbe će završiti odabirom apsolutnog pobjednika koji će se birati između pobjednika od petka, subote i nedjelje.
 
Program:

09,45   Svečano otvaranje (17.11.)
10,00   Ocjenjivanje pasa
11,00   Prigodni program
15,30   izbor pobjednika
17,00   izbor najljepšeg psa izložbe
17,15   izbor apsolutnog pobjednika zagrebačkih izložbi (18.11.- nedjelja)
 
 

Podružnica Zagrebački velesajam