Na Danima ljepote 105 izlagača iz 17 zemalja

Međunarodni sajam kozmetike, pribora i opreme za salone „Dani ljepote“, održan na Zagrebačkom velesajmu od 27. do 29. studenoga, završio je jučer natjecanjem u make up-u i dizajniranju noktiju, te svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim izlagačima. Tijekom tri dana sajma, 105 izlagača iz 17 zemalja predstavilo je novitete iz svijeta kozmetike, preparativne i dekorativne, aparate i uređaje, kao i atraktivnu opremu i pribor za kozmetičke i frizerske salone.

Uz nadasve zanimljiv izložbeni dio, posjetitelji su mogli poslušati i stručne skupove, te sudjelovati u raznim prezentacijama. Između ostalog, mogle su se saznati novosti u europskim propisima kod tretmana laserom, ultrazvukom i radio frekvencijom. Na stručnim se seminarima govorilo o utjecaju stresa na zdravlje i ljepotu, trajnim depilacijama, kromo i muziko-terapiji i još o mnogo tema.

Uručena su i priznanja izlagačima za uspješnost marketinškog nastupa. Posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila je tvrtka „Profesionalna kozmetika“ iz Splita, a priznanje za najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju prezentacije osvojila je tvrtka „Fokus Medical“ iz Sesveta. Nagrađeni su i najuspješniji na natjecanju u make up-u i dizajniranju noktiju. Najbolji make up napravila je Dijana Kemić iz Koprivnice, a u dizajniranju noktiju najbolja je bila Martina Capar.
 
U sklopu međunarodnog sajma tekstila, kože, odjeće, obuće i prateće industrije - „Dani mode“, koji se tradicionalno održava usporedo s Danima ljepote, održano je i savjetovanje „Tekstilni dani Zagreb 2009.“, na kojem se govorilo o novim tehnologijama u suvremenim uvjetima poslovanja. Predstavljen je i projekt Ujedinjenih naroda, koji su 2009. proglasili Međunarodnom godinom prirodnih vlakana. Na znanstvenoj tribini predstavljene su knjige o modi autorice Mary Schoeser „Povijest odijevanja na zapadu“, te „Svijet tekstila“. Tom prigodom učenici Škole za tekstil, kožu i dizajn organizirali su modnu reviju koju su ponovili i posljednjeg dana održavanja sajma Dani ljepote.

Podružnica Zagrebački velesajam