Na Dan bez automobila vozite se besplatno ZET-om

U povodu obilježavanja Europskog dana bez automobila, u četvrtak 22. rujna, od 8 do 20 sati, u vozilima ZET-a bit će besplatan prijevoz na području Grada Zagreba. Prijevoz će biti besplatan za sve korisnike koji će u Informacijskom centru Europske unije na Trgu žrtava fašizma 6. preuzeti besplatne karte u obliku posebno izrađene mreže tramvajskih linija.

Građani se pozivaju da svojim primjerom u obilježavanju Europskog dana bez automobila doprinesu kvalitetnijem i zdravijem načinu života, smanjenju prometnih gužvi prouzrokovanih velikim brojem motornih vozila te da koriste javni gradski prijevoz ili jedan od vidova alternativnih načina prijevoza bicikl, pješačenje…

Za promet motornih vozila bit će zatvoren Gornji Grad i dio središnje zone Zagreba omeđen sljedećim ulicama: Trg bana J. Jelačića - Jurišićeva - Palmotićeva - Boškovićeva - Andrije Hebranga - Gundulićeva - Ilica - Mesnička - Demetrova - Ilirski trg - Radićeva - Trg bana J. Jelačića. Na to područje pristup će imati samo interventna vozila (Hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija), komunalna vozila, vozila osoba sa invaliditetom koja imaju prebivalište u navedenoj zoni, vozila JGP-a i taxi vozila.

I zato, preuzmite svoju kartu i na Dan bez automobila, u četvrtak, 22. rujna svog metalnog ljubimca ostavite kod kuće i vozite se ZET-om – besplatno!