Modernizacija poslovanja u Zagrebačkim cestama

 Ulaganja u modernizaciju poslovanja iz vlastitih sredstava, reorganizacija radnih mjesta te školovanje postojećeg kadra u Zagrebačkim cestama, dio su ovogodišnjih poslovnih uspjeha Holdingove podružnice, izjavio je voditelj podružnice Alen Gospočić  u današnjoj emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“.

-Uložili smo vlastitih 20 milijuna kuna u ovoj godini u kupovinu nove, moderne opreme, kao što je nova freza za asfalt te nadogradnju asfaltnog postrojenja.  Kupljeno je 6 velikih i 7 malih kamiona koji u ljetnim mjesecima služe za prijevoz asfalta, kamenja i ostalog građevinskog materijala, dok u zimskim mjesecima kamioni voze za potrebe Zimske službe. Također, poboljšana je i proizvodnja asfalta pa od sada  za sanaciju oštećenja na cestama koristimo vrući asfalt koji ima bolju ljepljivost na površinu- rekao je Alen Gospočić.

Naglasio je da je posebno važno što su u Zagrebačkim cestama uložili u dodatnu edukaciju postojeće radne snage te napravili novu organizaciju radnih mjesta, čime niti jedan djelatnik podružnice Zagrebačkih cesta nije dobio otkaz, a poslovanje je poboljšano.

-Budući da smo nabavili i deset novih strojeva za rad na cestama morali smo dodatno osposobiti naše radnike. Na taj način smo smanjili potrebe za kooperantskim uslugama kao i ukupne  troškove poslovanja. Ja sam oduvijek bio pobornik one uzrečice: „ onoliko koliko je dugačak moj pokrivač toliko ću se i pokriti“- nastavio je voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Zimska služba, istaknuo je, spremna je za nadolazeću zimu i zimske uvjete na cestama, a u ovome trenutku na skladištima Službe nalazi se 10, 5 tisuća tona soli. Pozvao je sve građane, koji će u zimskim mjesecima imati bilo kakav problem vezan za čišćenje snijega u njihovoj ulici ili kvartu, da se slobodno obrate na broj telefona Dojavnog centra: 01/2356-454,  gdje će im dežurne ekipe brzo dati potrebne informacije i pomoć.