Manje povlaštenih parkirnih karata

Cijene parkiranja, produljenje vremena parkiranja po zonama, smanjenje broja povlaštenih parkirnih karata te  suradnja  s komunalnim i prometnim redarima  teme su o kojima je voditelj podružnice Zagrebparking Robert Mišeta razgovarao u današnjoj emisiji Radio Sljemena Zagrebački razgovori.

Prema njegovim riječima podružnica Zagrebparking,  u vremenu nakon što je imenovan na poziciju voditelja, napravila je reda u izdavanju povlaštenih parkirnih karata u sve tri zone. Tako ukupan broj tih karata danas iznosi 23 690, dok je u razdoblju prije njegova dolaska taj broj bio čak 34 000.

-Znam da se mnogima to nije svidjelo, no to je jedino pošteno. Povlaštene parkirne karte mogu dobiti samo oni koji stanuju u određenoj zoni- nastavlja Mišeta.

Najavio je, također,  promjene mogućnosti parkiranja u pojedinim zonama. Naime, prema prijedlogu novog načina parkiranja, koji je Zagrebparking prije dva mjeseca poslao nadležnom gradskom Uredu,  po povlaštenoj cijeni građani bi mogli parkirati samo u svome kvartu, dok bi u drugim kvartovima doplaćivali određeni iznos.

Suradnja s prometnim redarima, istaknuo je Mišeta, u početnoj je fazi, a kada ona bude u potpunosti  uspostavljena prometni redari će „Pauk službi“ dostavljati prijedloge za odvoz nepropisno parkiranih vozila u gradu.

Za informaciju građanima, Robert Mišeta je pojasnio kako se na broj telefona „Pauk službe“ javlja prometni policajac te da on odlučuje i daje nalog službi Zagrebparkinga za uklanjanje vozila.

Robert Mišeta  nije bio u mogućnosti komentirati današnji prijedlog Grada o novim, smanjenim cijenama parkiranja u gradu  jer isti do početka emisije nije službeno zaprimio.