Ljeto na Sljemenu

Medvedgrad - Zagrebački holding

1. kolovoza 2012. - Netaknuto zelenilo, svjež i nezagađen zrak, ugodnih 24 stupnja Celzijusevih, cjelodnevna tišina koju tek povremeno prekine lagani pjev neke ptice, mlade srne u redovnom trčkaranju po obližnjim šumarcima, svakodnevna je slika na Sljemenu. Na visini od 1035 metara, svega dvadesetak minuta od središta užarenog Zagreba, posjetitelji mogu uistinu uživati u bajkovitim vizurama i nesvakidašnjem miru i ljepoti u jednom od hotelskih objekata podružnice Upravljanje sportskim objektima, hotelu Tomislavov dom i apartmanskoj kući Snježna kraljica.

Bijeg od užarenog asfalta, gužve i buke, čini se, postaje sve popularniji među Zagrepčanima, ali i sve brojnijim turistima iz zemlje i svijeta. Potvrđuju to službeni podaci iz sljemenskih hotela. Prema riječima direktora hotela Tomislavov dom Miodraga Mlačića, ove se godine bilježi značajan rast posjetitelja i turista na Sljemenu. Kao glavni razlog navodi povoljne aranžmane, koje nudi hotel Tomislavov dom, posebno ponude za umirovljenike te predivnu prirodu koja okružuje tamošnje turističke objekte.
 

Oko 13 sati na terasi hotela Tomislavov dom polako su stizali gosti na ručak. Bilo je tu umirovljenika, ali i obitelji s djecom te stranih turista. Svi su imali zadovoljni smiješak na licu, a kada bi se sažeto izrekli njihovi dojmovi moglo bi se reći : Divno je i nezaboravno!

- U hotelu Tomislavov dom samo u srpnju smo imali blizu 1000 noćenja, a prema najavama očekuje se čak i bolja posjećenost u kolovozu. Ono što je posebno interesantno, a što nas doista jako veseli, jest podatak da je u srpnju u našem hotelu zabilježen posjet velikog broja stranih gostiju iz čak 30 zemalja svijeta. Bilo je tu gostiju iz dalekog Japana, Australije, SAD-a, Koreje, Izraela te iz gotovo svih europskih država. Posebno dobre rezultate polučila je naša akcija za umirovljenike uz koju se može ljetovati na Sljemenu već od 170 kuna po danu. Najviše stranih turista pronalazi ovu lokaciju preko web stranice booking.com, a stranci ovdje dolaze ciljano, najčešće u proputovanju prema moru. Utisci gostiju nas oduševljavaju jer svi odlaze sa sjajnim iskustvima, što potvrđuje i velik broj stalnih gostiju u našim objektima. Pored izvrsne kuhinje, predivne prirode u hotelu imamo i bazen, trim kabinet, a preko godine posebno je interesantan kongresni turizam. Također, organiziramo i vjenčanja kojih je u lipnju bilo dosta - rekao je Miodrag Mlačić.
 
zagrebački holding, hotel Tomislavov dom
Zadovoljstvo gostiju hotela Tomislavov dom trajno je pohranjeno u debeloj knjizi utisaka koja stoji na recepciji hotela.

"Kad pomislim na odmor, mislim na Tomislavov dom",  poruka je zadovoljne gošće iz Zagreba.

U knjizi su neki gosti pokazali i impresivne poetske talente te su nadahnuti ljepotama sljemenskih šuma napisali svoje prve pjesme.

Tomislavov dom bio je i mjesto prvih ljubavi, što su zaljubljeni parovi i javno obznanili u hotelskoj knjizi utisaka.
Profesori iz Zagreba, Štefanija i Željko Pauša, otkrili su nam da su tijekom života uspjeli proputovati gotovo cijeli svijet, no da ovakav ugođaj nisu uspjeli iskusiti na puno mjesta.

- Moj suprug voli planinariti, a i ja sam veliki zaljubljenik u Sljeme. Bit ću vam iskrena i reći da sam prije više godina bolovala od depresije. Bila sam zatvorena u kući i nisam se mogla ni dići iz kreveta. Jednog dana suprug me uspio nekako izvaditi iz kreveta i dovezao me u hotel Tomislavov dom. Bilo je ljeto. Nakon samo nekoliko dana ja sam ozdravila. Doista ima nešto posebno ovdje - otkrila je Štefanija Pauša.
Zagrebački holding - hotel Tomislavov dom i apartmanska kuća Snježna kraljica
Oduševljenje ljetovanjem na Medvednici nisu nam jučer skrivali ni gosti koji su srce ljeta odlučili, umjesto na moru, provesti upravo na Sljemenu.

Umirovljena ljekarnica i srednjoškolski profesor, Ljubica i Srđan Vukić, stigli su, četvrtu godinu za redom, čak iz Splita.

- Sljeme je za nas raj. Kada nas netko od obitelji ili prijatelja ovih dana nazove na telefon i pita gdje smo, spremno mu odgovorimo: mi smo u raju. Stvarno, to nije samo puka priča. Oduševljeni smo boravkom, počevši od nevjerojatno dobrog i uslužnog osoblja hotela, do izvrsne autohtone kuhinje, a da ne govorimo o prekrasnoj prirodi, miru, lijepo uređenim pješačkim stazama, livadama i svemu ostalome. Dolazit ćemo svake godine ovdje jer je predivno, a popusti za umirovljenike su pun pogodak - rekao je Srđan Vukić.
Dugogodišnje prijateljice umirovljena sveučilišna profesorica Bojana Tomašević i Štefica Uzelac iz Zagreba godinama, redovito dolaze na Sljeme te borave u hotelu po mjesec do mjesec i pol dana.
- Hotel se jako dobro uhodao i ima iznimno dobro osoblje koje svakom gostu pristupa individualno i često udovoljava i nekim našim posebnim željama. Pogotovo osoblje kuhinje. Pored toga, ovdje je toliko čist zrak, ugodna temperatura i prelijepo zelenilo. Kada me netko pita: Pa što ćeš na Sljemenu, ja mu odgovorim: Dovoljno je samo udisati taj zrak da bude dobro - kaže Bojana Tomašević.
Njena prijateljica Štefica Uzelac kaže kako je osim predivne prirode, u hotelu osoblje za svaku pohvalu.
- Za svakog gosta imaju lijepu riječ. Nikad nisam vidjela niti jedno namrgođeno lice, a nama starijim ljudima to znači jako puno - kaže Štefanija Uzelac.
 

Jednako dobra posjećenost i zadovoljstvo gostiju prisutna je i u apartmanskoj kući Snježna kraljica, udaljenoj svega deset minuta vožnje automobilom od hotela Tomislavov dom. Tamo se ove godine bilježi porast u broju noćenja od čak 100 posto. Lijepo opremljeni apartmani s kaminima, veličine čak 65 četvornih metara, uz povoljne cijene i brojne prigodne akcije svakako su i više nego dovoljan razlog za posjet ovoj atraktivnoj sljemenskoj turističkoj lokaciji. Gostima je na raspolaganju prostrani jacuzzi, sauna, trim kabinet, a ispred apartmanske kuće nalazi se i izvrsno opremljeno dječje igralište, pa je boravak ovdje idealan upravo za obitelji s malom djecom.

Apartmanska kuća Snježna kraljica prepoznata je i po izvrsnoj autohtonoj kuhinji, a tamošnji su kuhari dobitnici brojnih gastronomskih nagrada i priznanja. Čak 25 izvornih jela iz zagorsko - zagrebačkog kraja mogu se kušati u ovom objektu, a u Snježnoj kraljici posebno su ponosni na krpice sa zeljem, puricu s mlincima, ječmenom kašom, popularne šnenokle i ostalim poslasticama. U blizini je i poznata kapelica Majke Božje Sljemenske pa ljudi često puta nakon kapelice vikendom dolaze na ručak u restoran Snježne kraljice.