Kontrolor javnih parkirališta pronašao novčanik s preko 7.000 kn

Kontrolor javnih parirališta u podružnici Zagrebparking Ivan Džajkić, obavljajući svoj svakodnevni posao pronašao je u Petrovoj ulici lisnicu s više od 7.000 kn. Ispod automobila koji je upravo odlazio s parkirališnog mjesta, ugledao je lisnicu punu novca, nekoliko novčanih i kreditnih kartica te većinu osobnih dokumenata.
 
Uzevši je s poda istoga trenutka odlučio je da novac niti slučajno neće zadržati, već da će ga vratiti vlasniku. Putem interneta saznao je adresu i telefonski broj osobe s osobne iskaznice,  ali broj mobitela dotične gospođe bio je izvan funkcije.  Na naznačenoj adresi također nije mogao pronaći prezime i pristup stanu. Tada je, pogledavši detaljnije sadržaj pronađenog novčanika, uočio odrezak pošte za plaćeni račun. Na njemu je, uz ime i prezime, stajao i broj još jednog mobitela.

Osoba koja se javila na poziv, vlasnica novčanika, u prvom trenu bila je u pozitivnom šoku. Naime, za novčanikom je već neko vrijeme intenzivno tragala. Djelatnik Džajkić odnio je pronađenu lisnicu gospođi Ireni koja mu se srdačno zahvalila i osjetila potrebu da tvrtki u kojoj Ivan radi, kao i novinarima,  pošalje svoje impresije o njegovom postupku.

Upitali smo našeg djelatnika Ivana Džajkića kako se osjećao u trenutku kada je, obavljajući svoju svakodnevnu dužnost, pronašao izgubljeni  novčanik.

„Iako niti moja obiteljska i financijska situacija nije baš laka, postavio sam se u situaciju u kojoj se nalazila gospođa Irena. Kako bi meni bilo da sam izgubio novčanik? Iako u današnje vrijeme mnogi misle samo na sebe, a često je među ljudima prisutna i pohlepa, osobno vjerujem da će se u životu svako dobro na neki način vratiti, makar i nekim drugim putem“ – prokomentirao je Ivan.

„Da sam pronašao i milijun kuna u svakom slučaju nađeno ne bih zadržao. Novac bih pošteno vratio vlasniku ili bih ga odnio na policiju. Vjerujem u poštenje i također se nadam da će moj primjer u budućnosti biti inspiracija i drugima kako treba postupiti u ovakvim ili sličnim situacijama.“

Stižu pohvale djelatniku Zagrebparkinga

Na Info mail podružnice Zagrebparking prošli tjedan stigao je email slijedećeg sadržaja:

Najdublje se zahvaljujem i ujedino pohvaljujem radnika IVANA DŽAJKIĆA jer je tako skroman, pošten i vrlo velikog srca. Dužna sam mu do kraja života. Naime, Vaš dotični radnik, Ivan Džajkić, mi je pronašao novčanik i isti mi je vratio sa svim sadržajem. Pronašao ga je na području općine Maksimir. U današnje vrijeme, kada nema baš previše poštenih ljudi oko nas on je dokazao da ipak u našem društvu ima iskrenih, poštenih i dobrih ljudi. On je taj koji bi trebao služiti za primjer svima nama, jer neki od nas bi pokraj istog prošli ili ga samo ispraznili te negdje bacili. Ivan zaslužuje puno više od mojih riječi pohvale i hvale za učinjeno!!! Nije u novcima sve, mada su nam oni neophodni za život ali ovakvo poštenje je potrebno svima nama i ovim putem Ivana dižem u nebesa jer je moj dobročinitelj.
Zahvaljujem se i Vama svima iz Zagrebparkinga jer ste pošteni mada vas svi mi gledamo preko oka ali i vi kao i svi mi samo radite svoj posao. Hvala svima, a najviše Ivanu.

S poštovanjem, Irena M.  

Čestitamo našem djelatniku na njegovoj odluci i želimo da mu se njegov plemenit postupak na neki način u životu vrati.
Podružnica Zagrebparking