Još tri dana prijave za 40. MNT Kutija šibica

Rok za prijavu za 40. malonogometni turnir Kutija šibica 2010. produljen je do četvrtka, 11. studenog. Prijave se zaprimaju u dvorani ''Zagreb'' Doma sportova u utorak i srijedu, 9.i 10. studenog od 12 do 20 sati i u četvrtak, 11. studenog od 10 do 16 sati.

Javno izvlačenje parova malonogometnog turnira također će biti u novom terminu, u utorak, 16. studenog u 12 sati u Sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija Šibica), Veprinečka 16.

Ovogodišnji turnir održat će se u Zagrebu od 20. studenog do 29. prosinca, a sustav natjecanja je 5+1. Turnir će, kao i prethodnih godina započeti u četiri dvorane - Dom sportova, Pešćenica, Trnsko te u dvorani Trešnjevka, odnosno Kutija šibica po kojoj turnir i nosi ime.

Podsjećamo ove godine igra se jubilarni 40. malonogometni i 4. veteranski turnir. Ovaj sigurno najveći malonogometni turnir poseban je i stoga što je oduvijek bio „vlasništvo“ škvadre. Kutija je bila i ostala najveći izazov i priznanje „haklu kao najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“.

Od siječnja 1971. godine, kada je odigran prvi turnir do danas Kutijom su prodefilirali svi koji nešto znače u hrvatskom nogometu. Nakon početnih Kutija, kao suorganizator turnira vrlo brzo se uključio Dom sportova da bi sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća preuzeo cjelokupnu organizaciju.

Nema privilegiranih momčadi
Kutija je prema mišljenju mnogih nogometnih znalaca najveći malonogometni turnir na ovim prostorima. Nema privilegiranih momčadi, a igrači iz kvartova i veterani imaju prigodu igrati protiv poznatih igrača velikog nogometa. Rukljač i dečki iz Kranjčevićeve, Kranjčar, Zambata, Cerin, Mliranić, Boban, Prosinečki i Slišković samo su neke od nogometnih zvijezda koje su igrale na Kutiji. U povodu jubilarne 30. Kutije izdana je i monografija kao podsjetnik na sve zaljubljenike u mali nogomet koji su obilježili njenu povijest.

Zlatne godine Kutije šibica i malog nogometna uopće, bile su krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih. Brojka prijavljenih ekipa 1983. godine prvi put je prešla 500 da bi 1985. godine na Kutiji igrali rekordnih 648 momčadi, što je oko 6000 natjecatelja. Proteklih nekoliko godina u Kutiju stižu momčadi iz svih županija, ali i iz susjednih država. Broj prijavljenih ekipa ustalio se na dvestotinjak što se očekuje i ove godine.

Ždrijeb Kutije bit će 16. studenog kada počinju i dani velikog išćekivanja za prijavljene momčadi. Kutija kreće vrlo brzo, već 20. studenog. Veliko finale igrat će se tradicionalno u dvorani II Doma sportova, u srijedu, 29. prosinca. Podružnica Upravljanje sportskim objektima i ove je godine uložila maksimalni napor kako standardi Kutije na bi pali niti u jednom segmentu.

Upisnina za turnir ista je kao i prethodnih godina - 1000 kuna, a ukupan nagradni fond je 200.000 kuna.

Dodatne informacije na tel. 370-3825, 3650-362, 3650-387 i 2307-044.
 
Podružnica Upravljanje sportskim objektima