Jesenska "Škola u prirodi"

Na terenskoj nastavi u dječjim hostelima podružnice Vladimir Nazor u Crikvenici, Dugoj uvali i Velom Lošinju ove će jeseni, u razdoblju od 7. rujna do 16. listopada, boraviti više od tisuću učenika 4. razreda iz 17 zagrebačkih osnovnih škola. Nastavak je to realizacije programa Škola u prirodi, koji uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, kontinuirano od 1996. godine provodi podružnica Vladimir Nazor.

U sklopu petodnevnog boravka u dječjim hostelima „Stoimena“ u Crikvenici, „Cvrčak“ u Dugoj uvali i „Zlatokrila“ u Velom Lošinju, mali će Zagrepčani, umjesto u školskim klupama, o biljnom i životinjskom svijetu priobalnog područja te kulturi, običajima i aktivnostima ljudi u morskim krajevima, učiti na terenu.

Uz usvajanje novih znanja vezanih uz nastavni plan i program, učenici će kroz zajedničko druženje imati priliku učiti se i toleranciji, uvažavanju međusobnih različitosti, komunikaciji u smjeru proširivanja razrednih prijateljstava te osamostaljivanju u brizi o samima sebi i članovima razrednog tima.

Dani će im dodatno biti ispunjeni i sportsko-rekreativnim aktivnostima i kreativnim radionicama, a večeri nezaboravnim druženjima koje će za njih organizirati animatori podružnice Vladimir Nazor.

Ove će jeseni u terenskoj nastavi u Dugoj uvali sudjelovati učenici osnovnih škola Bukovac, J.J. Strossmayera, Jabukovac, Augusta Harambašića, Mladost, Dugave i Vugrovec-Kašina, u Velom Lošinju učenici osnovnih škola Kustošija, Dobriše Cesarića i Ivana Mažuranića, a u Crikvenici učenici osnovnih škola Marina Držića, Vrbani, Mladost, Stenjevec, Horvati, Zapruđe i Retkovec.

Više o programu Škole u prirodi i o ostalim programima podružnice Vladimir Nazor pročitajte na www.nazor.hr

Podružnica Vladimir Nazor

tografija