Izvrsna turistička sezona u hostelu u Velom Lošinju

Program „Ljetovanja u hostelu  Zlatokrila“ na Velom Lošinju ove je godine završio iznimnim turističkim rezultatima,  ističu u podružnici Vladimir Nazor. Započeo je sredinom lipnja tradicionalnim prvim gostima – vrtićkim skupinama u pratnji odgajatelja, a oni su u rujnu i zatvorili ljetnu sezonu.
 
Ukupno je 270 mališana u pratnji svojih „teta“ tijekom ljetnih mjeseci 2011. boravilo u ovoj oazi mira i prirodnih ljepota. U hostelu  Zlatokrila na ljetovanju su organizirano boravila 423 osnovnoškolca te grupa studenata. Osim njih, svakako treba izdvojiti i 507 članova različitih sportskih klubova, koji su za svoje pripreme odabrali ovaj otok zdravlja, kao i 200-injak članova raznih ljetnih škola, koje su ovaj otok prepoznale kao idealno mjesto za odvijanje nastave u spontanoj, vedroj atmosferi i poticajnom okružju.
 
Hostel  Zlatokrila smješten je u samoj jezgri grada Velog Lošinja. Sastoji se od tri smještajna objekta raspoređena unutar otočkih uskih uličica i prostrane mediteranske park šume  u kojoj se kriju sportski tereni i igrališta, omogućavajući gostima različite vrste rekreativnih aktivnosti. U svom sastavu ima zajedničke prostore za zabavu i odmor, opremljene audio i video uređajima te razglasom. Cijeli prostor hostela prostire se na 23 000 m2; postoji vlastito kupalište, a u blizini su i javne plaže.

Zabavni sadržaji i kreativne radionice

Svoj djeci i mladima osigurani su bili animatori, zaduženi za organizaciju i provedbu raznolikih sportsko-rekreativnih i društveno-zabavnih sadržaja (od provedbe jutarnjeg razgibavanja, preko tečaja plivanja i igara na plaži, turnira u timskim sportovima, štafetnih i terenskih igara te kreativnih likovnih, plesnih, novinarskih i sličnih  radionica, do bogatog večernjeg programa ispunjenog zabavnim sadržajima i plesom). O djeci bez pratnje učitelja, odnosno trenera, brinuli su Nazorovi  vanjski suradnici, koji su skrbili o grupi i dječjim potrebama 24 sata dnevno.
 
Veli Lošinj nudi mnogo mogućnosti za aktivan odmor – neke od njih iskoristili su i naši gosti ove godine. Naime, otok se može se pohvaliti s 220 km uređenih šetnica, ima mogućnost izleta na živopisne otoke: Cres, Silbu, Ilovik ili Susak; s brda Sv. Ivana nudi jedinstven pogled na cresko-lošinjski arhipelag – stanište dobrih dupina. Na ovom otoku na svoje će doći svi – i oni koji traže avanturizam i adrenalinski odmor, kao i oni koji su se zaželjeli tišine, opuštajućeg mirisa borova i nježnih šumova valova.
 
U samom gradu moguće je posjetiti muzejsko-galerijski prostor Kule, razbuditi osjetila u Miomirisnom vrtu te obići „Plavi svijet“, što su naši mladi gosti i ove su godine učinili. Osim toga, sudjelovali u tradicijskoj manifestaciji obilježavanja Dana dupina te su svojim prisustvom uveličali i ostala događanja u gradu.
 
Želite li i Vi saznati zašto nam se gosti iz godine u godinu rado vraćaju, ovim putem Vas pozivamo da već sada planirate iduće ljeto - dođite k nama kako bismo zajednički otkrivali čari Velog Lošinja!
 
 
Podružnica Vladimir Nazor