Izvanredna organizacija prometa za dan Svih svetih

Podružnice Zagrebačkog holdinga već se danima užurbano pripremaju za blagdan Svih svetih, 1. studenog, kada Zagrepčani tradicionalno posjećuju posljednja počivališta svojih pokojnika.

Gradska groblja i Čistoća rade na čišćenju grobnih polja te uređenju hortikulture, Zagrebačke ceste uređuju pristupne ceste, Zagrebparking odradio je pojačanu aktivnost pauk vozila, Tržnice Zagreb su obavile sve pripreme oko postavljanja štandova i klupa za prodaju svijeća i cvijeća te kestenja, Zrinjevac je nabavio sadnice maćuhica i grmova, dok je ZET organizirao izvanredne autobusne linije prema svim gradskim grobljima.

ZET
ZET će već od ovog vikenda, sukladno potrebama i prometnim opterećenjima, uključivati dodatne kapacitete na autobusne linije koje prometuju prema grobljima Mirogoj, Krematorij, Miroševec i Markovo polje. Prema potrebi bit će pojačan i tramvajski promet.

Od subote, 23. do subote, 30. listopada i u utorak, 2. studenoga na autobusnoj liniji 263 vozit će dodatni autobusi na relaciji Dubec - Markovo polje. U cilju sigurnog izlaska putnika iz autobusa, na raskrižju Zlatarske ceste s Alejom mira kod groblja Markovo polje, od 23. do 30. listopada i 2. studenoga od 8. do 20 sati bit će zabranjeno parkiranje.

Uoči i na dan Svih svetih, 31. listopada i 1. studenoga primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza u tramvajskom i autobusnom prometu. Plan organizacije prijevoza ZET je donio već početkom listopada tako da su svi planirani resursi osigurani na vrijeme. Cjelokupnom izvanrednom organizacijom prijevoza putnika koordinirat će ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prijevozom u suradnji s Prometnom policijom i Gradskim odjelom za promet.

Plan izvanredne organizacije bit će objavljen sljedećeg tjedna.

Zagrebačke ceste
Zagrebačke ceste pripremile su privremenu regulaciju prometa na svim cestama prema gradskim grobljima Mirogoj, Miroševec i Markovo Polje, i to 29. i 30. listopada od 7.00 do i 20.00 sati, zatim 2. studenoga od 9.00 do 20.00 sati te 31. listopada i 1. studenoga, na blagdan Svih Svetih od 7.30 do 21.00 sat.

Prikaz izvanredne organizacija prometa oko groblja možete preuzeti u .pdf formatu za Mirogoj i Krematorij 31.10 i 01.11. i 29.10. i 2.11., Markovo polje 30.10. i 1. 11. i Miroševec 31.10. i 1.11. te 29.10. i 2.11.

Napominjemo da će Zagrebparking i ove godine pojačano dežurati na prilaznim cestama prema grobljima na kojima je zabranjeno parkiranje!

Tržnice Zagreb
Podružnica Tržnice Zagreb i ove je godine osigurala dovoljan broj prodajnih mjesta za cvijeće, svijeće i cvjetne aranžmane uz ulaze u gradska groblja, krematorij te prilaznim cestama. Također, svoja mjesta imat će i brojni kestenjari. Kod Mirogojskih Arkada bit će postavljeno 40 štandova za prodaju, a u Bijeničkoj cesti još 14. Na groblju Miroševac na raspolaganju građanima stajat će 30 štandova, kod Krematorija još 10 te na groblju u Stenjevcu 8 štandova.

Pored toga, Tržnice Zagreb na svim su gradskim tržnicama postavile brojne štandove za prodaju cvijeća i svijeća tako da građani mogu nabaviti sve potrebno i na tim lokacijama.

Gradska groblja i Zrinjevac
Djelatnici Gradskih groblja već nekoliko tjedana rade na uređivanju grobnih polja, staza, čišćenju okoliša te sadnji maćuhica. Prema riječima Martine Kolenc, voditeljice uređenja hortikulture na Gradskim grobljima i ove godine svo cvijeće i ostalo bilje nabavljeno je u podružnici Zrinjevac.

Za sve građane koji žele uređenje grobova podružnica organizira čišćenje i uređenje grobova. Građani zainteresirani za ovu uslugu mogu kontaktirati upravu Gradskih groblja na broj telefona i faksa 4580 - 136, mobitela 091/4581 - 061 ili elektroničkom poštom na adresu uredjenje.grobova@gradskagroblja.hr

Čistoća
Djelatnici podružnice Čistoća i ove će godine raditi pojačanim kapacitetom na pražnjenju kontejnera i koševa za smeće. Budući da se za plastični otpad brinu Gradska groblja, za zeleni i sav ostali otpad brinut će se djelatnici ove podružnice.
Objavljeno 22. listopada 2010.