Izrađen program sportskih događanja za 2012. godinu

Voditelj podružnice Upravljanje sportskim objektima Ivo Erić u današnjoj je emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“ rekao je kako je na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Zagrebačkog sportskog saveza usvojen plan sportskih aktivnosti te cijene najma sportskih objekata za 2012. godinu. Taj Program sada mora prihvatiti Grad Zagreb te izglasati Gradska skupština Grada Zagreba.

-Ovdje treba naglasiti da podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. Upravljanje sportskim objektima u svom radu ovisi o koordinaciji s Gradom Zagrebom, koji je vlasnik objekata te je time dužan plaćati podružnici dogovorene iznose za održavanje, te Zagrebačkim sportskim savezom. Tek kada se sve tri strane slože oko planova i programa podružnica može raditi. U posljednjih nekoliko godina, počevši od 2006. Grad Zagreb, kao vlasnik sportskih objekata, iz godine u godinu izdvaja sve manja i manja sredstva za održavanje i općenito normalno funkcioniranje sportskih objekata u Zagrebu kojima upravlja naša podružnica. Tako je 2006. godine za održavanje objekata Grad izdvojio 36 milijuna kuna za program podružnice, da bi 2008. taj iznos pao na svega 5 milijuna kuna. Prosječna starost objekata je 26 godina pa onda nije teško zaključiti da se objekti s malo novca neće moći adekvatno održavati- objasnio je Ivo Erić.

Preko 150 tisuća ljudi posjetilo Jarun i Bundek

Unatoč znatno smanjenim sredstvima za rad, podružnica bilježi i brojne uspjehe, na što je voditelj podružnice Ivo Erić, koji je na toj funkciji oko godinu dana, posebno ponosan. Također je naglasio da podružnica svakodnevno komunicira s građanima i osluškuje njihove želje i potrebe, kako bi svoje usluge prilagodili upravo njima.

-U sportskim objektima je u ovoj godini održan velik broj manifestacija i možemo reći da je podružnica Upravljanje sportskim objektima u pogonu 365 dana u godini. Rad naše podružnice podijeljen je u dvije sezone; ljetnu i zimsku. Sada su aktualna klizališta, u siječnju će se održati Snježna kraljica na Sljemenu. Moram naglasiti da je ovogodišnja ljetna sezona zabilježila iznimno velik dolazak kupača na Jarun i Bundek.  Ova dva atraktivna zagrebačka kupališta ove je godine posjetilo preko 150 tisuća ljudi. Pored toga na našim objektima imamo i brojne uspješne manifestacije, od kojih bi se mogli izdvojiti Floraart, Hanžekovićev memorijal, sportska natjecanja u Domu sportova, Kutiji šibica, te skorašnji PBZ indors. Spomenuo bih i odgojno zdravstveni program za djecu na Šalati koji uključuje, među ostalim, školu plivanja, klizanja, koturanja itd.- rekao je Ivo Erić.