Izmjene u prometu zbog utakmice

Ususret kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Srbije, koja će se u petak, 22. ožujka, s početkom u 18 sati igrati na maksimirskom stadionu, najavljujemo povremena preusmjeravanja i skraćivanja tramvajskog i autobusnog prometa u zoni stadiona.

Stadion je rasprodan, a za one koji neće biti na Maksimiru, kvalifikacijska utakmica moći će se gledati na videozidu koji će biti postavljen na Trgu bana Josipa Jelačića.

Zbog toga su moguće promjene u tramvajskom prometu, posebice na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, a ovisit će o sigurnosnim uvjetima, odnosno o broju navijača koji će organizirano pratiti sraz hrvatske i srpske reprezentacije. U tijeku su i posljednje pripreme, iako utakmica nosi predznak "visokog rizika", vjeruje se kako će Zagreb biti dostojan domaćin brojnim navijačima koji će pristići iz cijele Hrvatks.

Prekid prometa dogovarat će su u suradnji s Policijom, a ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će situaciju na terenu, osobito na linijama koje prometuju užim gradskim središtem i zonom oko maksimirskog stadiona.

Stanje u prometu moći će se pratiti i na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima, koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila, kao i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima. Osim prometnih informacija, putnicima će se javljanjima uživo, prije, za vrijeme i nakon utakmice prenijeti navijačka atmosfera sa stadiona i zagrebačkih ulica.

Redakcijama će se materijali s terena (tekst, fotografija, ton) dostavljati putem elektroničke pošte, a bit će dostupni za preuzimanje i na www.zet.hr
 
Podružnica ZET