Izdavanje parkirnih naljepnica za osobe s invaliditetom

Nakon što je podružnica Zagrebparking 1.siječnja uvela nove pogodnosti za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na šalteru ne prestaju redovi. Podsjetimo, novom odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja sve osobe koje posjeduju važeći znak pristupačnosti mogu na javnim parkiralištima u zonama naplate koristiti pravo besplatnog parkiranja.

U prva dva tjedna izdavanje naljepnice zatražilo je čak 1600 osoba. Usprkos popriličnim redovima, reakcije osoba koje su dobile mogućnost ovakvog oblika povlaštenog parkiranja su pozitivne.

Korisnike koje smo prilikom kupnje parkirne naljepnice za osobe s invaliditetom upitali za mišljenje smatraju provedbu ove odluke odličnom. U prvom redu stoga što, po njihovom mišljenju, postoji premalo parkirnih mjesta za invalide i u pravilu nisu slobodna. Ovakav oblik besplatnog parkiranja u centru Zagreba, do dva sata svakog dana, od velikog im je značaja, naročito prilikom posjeta liječniku, mjesečnih i tjednih nabavki, plaćanja računa, te pomoći članu obitelji. Većina ispitanih korisnika smatra da će se besplatno parkirati jednom do dva puta tjedno , a nekolicina je sa smiješkom na licu ustvrdila da će ovu pogodnost koristiti skoro svakodnevno.

Od današnjeg dana na internet stranici Zagrebparkinga korisnici mogu odabrati izbornik Pitanja i odgovori: Naljepnice za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Sva Vaša pitanja molimo uputite na info@zagrebparking.hr ili putem info telefona: 01/4501 770; 01/4501 771; 01/4501 772; 01/4501 773; 01/4501 774.
 
 

Podružnica Zagrebparking