Izdavanje đačkih i studentskih karata za 2010./2011.

Podružnica ZET će od utorka, 31. kolovoza zaprimati zahtjeve za izdavanje novih pretplatnih karata za školsku, odnosno akademsku 2010./2011. godinu. Učenici i studenti koji imaju nove kartice ZET-a, zahtjev za produljenjem statusa moći će predati od ponedjeljka, 6. rujna.

Za izdavanje nove učeničke i studentske pretplatne karte ili produljenje statusa potrebno je ZET-u podnijeti ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila nadležna škola ili fakultet.

Uz zahtjev za izdavanje nove karte treba priložiti i jednu fotografiju 3x3,5 cm, ne stariju od 6 mjeseci, koja je na poleđini ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s tim da je pola pečata na fotografiji, a pola na zahtjevu.

Učenici i studenti koji imaju nove kartice ZET-a, za produljenje valjanosti statusa učenika ili studenta prilikom predaje zahtjeva ne moraju priložiti fotografiju, a obavezni su dati na uvid važeću pretplatnu kartu.

Student uz ovjeren zahtjev predaje na uvid osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.
 
Korisnicima koji su dosad koristili đačku pokaznu kartu, a ove godine imat će status redovnog studenta, ne izdaje se nova kartica već se promjena upisuje na postojeću karticu.
 
Pravo na đačke i studentske karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine života, redovni studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, raznih tečajeva te osobe u radnom odnosu.

Učenici i studenti s područja Zagrebačke županije, koji ostvaruju pravo na subvencionirani prijevoz, dužni su ovjeriti zahtjev za izdavanje pretplatne karte u gradu ili općini prema mjestu prebivališta ili prilikom predaje zahtjeva priložiti potvrdu o pravu na subvencionirani prijevoz.

Zahtjev za izdavanje nove kartice ili produljenje statusa može se predati od 7 do 19 sati u prodavaonicama karata Borongaj, Dubrava, Dubec, Kvaternikov trg, Petrićeva, Savski Most, Sesvete, Zaprešić i Zapruđe, od 13 do 19 sati u prodavaonici karata na Trgu Mažuranića, od 7.30 do 15 sati u upravnoj zgradi ZET-a, Ozaljska 105 i od 8 do 16 sati u Velikoj Gorici, u garaži ZET-a, Zagrebačka 46.

Subotom sve prodavaonice karata rade od 7 do 14 sati.

Podsjećamo da korisnici koji zahtjev za izdavanje nove pretplatne karte predaju u prodavaonici karata Savski most, a ne žele dostavu poštom, karticu podižu u Upravnoj zgradi ZET-a, Ozaljska 105.

Zahtjev za izdavanje đačke ili studentske pretplatne karte može se preuzeti na prodajnim mjestima ZET-a, na www.zet.hr.
 
Podružnica Zagrebački električni tramvaj