Intergrafika i Modernpak na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu od 22. do 25. svibnja održavaju se bienalni sajmovi Intergrafika i Modernpak.  Intergrafika je regionalna je smotra suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, te proizvodnji, doradi i preradi papira. Specijalizirani sajam ambalaže i pakiranja MODERNPAK od svoga utemeljenja (najprije u jednogodišnjem, a zatim u dvogodišnjem ritmu) do danas je održan 27 puta.
 
Na sajmovima izlaže 72 izlagača iz 14 zemalja na 3.600 m2; i to Austrija, Belgija, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Mađarska, Njemačka, Portugal, SAD, Slovenija, Srbija, Velika Britanija i Sj. Irska.
 
Grafička industrija u Hrvatskoj donosi 8,93% brutto domaćeg provoda industrijske proizvodnje i zapošljava 6,81% od ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji, što svjedoči o njenom značaju za gospodarstvo.
 
Kao bienalna priredba INTERGRAFIKA okuplja značajnije svjetske proizvođače strojeva, uređaja i pribora za grafičku industriju  te industriju papira i kartona, kao i pomoćnih materijala i gotovih proizvoda.
 
Tijekom godina svoga održavanja ova specijalizirana priredba dokazala je da ima perspektivu za ovaj dio Europe te da potiče razvoj informatičke, nakladničke i grafičke djelatnosti, industrije papira kao i cjelokupno poduzetništvo u ovoj gospodarskoj grani.

HRVATSKI DANE KARIJERA GRAFIČKE I AMBALAŽNE INDUSTRIJE

I ove godine Zagrebački velesajam s tvrtkom Grafik.net iz Zagreba koja je partner sajma Intergrafika nastavlja s projektom 2. HRVATSKI DANE KARIJERA GRAFIČKE I AMBALAŽNE INDUSTRIJE.
 
Dani karijera sastavni su dio Sajma, a organizira se s ciljem cjelovitog povezivanja grafičke branše, prvenstveno institucija za edukaciju – srednjih škola, veleučilišta i fakulteta s eminentnim predstavnicima gospodarstva.
 
Tvrtke koje će sudjelovati na ovogodišnjem Danu karijera pružit će priliku onima koji  traže posao ili žele promijeniti trenutni da stupe u izravan kontakt s poslodavcima svakog dana trajanja sajma, od 22. do 25. 05.
 
Izlagački program bit će obogaćen kvalitetnim stručnim predavanjima, radionicama i izložbama radova studenata Grafičkog fakulteta i Grafičke škole.
 
Uz izložbeni dio, INTERGRAFIKA će obilovati i bogatim programom stručnih i pratećih događanja na kojem već tradicionalno sudjeluju i razmjenjuju svoja znanja i iskustva stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a također i sami izlagači.
 
Partner sajma Modernpak je tvornica papira PAN, a u pripremi ovogodišnjeg sajma ostvarili smo suradnju i sa Zajednicom ambalažera Hrvatske.
 
Namijenjen susretu proizvođača i potrošača - korisnika ambalaže, Modernpak okuplja struku s misijom razmjene znanja i iskustva stečenih na području proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu.
 
Spoj INTERGRAFIKE I MODERNPAKA zasigurno će  doprinijeti kvalitetnijoj sajamskoj ponudi i višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja ambalaže, pakiranja, grafičke industrije. Kroz 4 dana na Zagrebačkom velesajmu posjetitelje očekuje uvid u nova tehnička i tehnološka rješenja, izravni poslovni kontakti i susreti uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima, mogućnost ugovaranja poslovnih aranžmana, profesionalni, stručni i edukativni program s vodećim predavačima, razmjena iskustva i strukovna druženja.
 
 
Očekuje se da će sajmove Intergrafika i Modernpak otvoriti Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, 22. svibnja 2013. u 11.00 sati u paviljonu 5.
 
Cijena ulaznica je 20,00 kn, a sajmovi su otvoreni od 10,00 do 19,00 sati.
 
Podružnica Zagrebački velesajam