Intergrafika i Modernpak na Zagrebačkom velesajmu

INTERGRAFIKA
20. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira

MODERNPAK
25. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja

20. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira INTERGRAFIKA regionalna je smotra suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, te proizvodnji, doradi i preradi papira.

INTERGRAFIKA je bienalna priredba koja okuplja najznačajnije svjetske proizvođače opreme za grafičku industriju, te industriju papira i kartona, kao i pomoćnih materijala i gotovih proizvoda.

Tijekom godina svoga održavanja, ova specijalizirana priredba dokazala je da ima značajnu perspektivu za ovaj dio Europe te da potiče razvoj informatičke, nakladničke i grafičke djelatnosti, industrije papira, kao i cjelokupnog poduzetništva u ovoj gospodarskoj grani.

Program izlaganja obuhvaća:
strojeve, uređaje i pribor za grafičku industriju, strojeve i uređaje za industriju papira, sirovine, reproduktivni materijal i pribor za grafičku industriju, proizvode grafičke industrije, proizvode industrije celuloze i papira.

MODERNPAK je mjesto susreta proizvođača i potrošača korisnika ambalaže, na kojem stručnjaci i poslovni ljudi razmjenjuju znanja i iskustva stečena na području proizvodnje i primjene ambalaže, distribucije roba, prezentiranju roba na mjestu prodaje te mjesto gdje se upoznaju s novim tehnološkim rješenjima primjene ambalaže, kao i rješenjima za ekološki prihvatljivu ambalažu.

S obzirom na veliku srodnost obiju specijaliziranih sajmova INTERGRAFIKU i MODERNPAK treba promatrati kao tehnološki čvrsto povezanu cjelinu, koje se isprepleću i međusobno dopunjavaju.

Program izlaganja:
Materijali za izradu ambalaže, strojevi za izradu ambalaže, ambalaža, strojevi za pakiranje proizvoda.

Na 6400 m² izlaže 151 izlagač iz 23 zemlje (Austrija, Belgija, Brazil, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kina, Koreja (Južna), Koreja (Sjeverna), Mađarska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Stručno – prateći program

Uz izložbeni dio, sajamska priredba obiluje i bogatim programom stručnih i pratećih događanja. Od stručno pratećeg programa izdvajamo:

Dodjela nagrada „Blaž Baromić“ za najbolji dizajn i tehničko- tehnološku izvedbu grafičkih proizvoda u 2008. godini svečano će biti dodijeljena u srijedu, 03. lipnja.

U četvrtak, 04. lipnja na pozornici u paviljonu broj 5 bit će organizirana zanimljiva stručna predavanja profesora sa Grafičkog fakulteta u Zagrebu, s nizom aktualnih tema; Znanje kao konkurentska prednost, Što je 3D Inkjet tisak?, Digitalni sustavi za planiranje proizvodnje, Color Management u digitalnoj fotografiji, Rezultati ispitivanja čvrstoće meko uvezenih knjiga, Design i digitalna produkcija kartonskih kutija P.O.P. i P.O.S. proizvoda

Na kraju svih izlaganja bit će održan Okrugli stol sa temom „Kako poboljšati suradnju s privredom“.

Svečano otvorenje:

Očekuje se da će sajam Intergrafika i Modernpak otvoriti prof. dr. sc. Diana Milčić, dekanica Grafičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 03. lipnja 2009. u 11,00 sati na pozornici u paviljonu 5 Zagrebačkoga velesajma.

 Cijene ulaznica:
  • jednokratna ulaznica 20,00 kn
  • jednokratna ulaznica za učenike, studente, i umirovljenike 10,00 kn
  • ulaznica za sve dane sajma 40,00 kn
  • katalog izlagača 10,00 kn
  Radno vrijeme Sajma:
  • od 10,00 do 19,00 sati (srijeda – petak)
  • od 10,00 do 18,00 sati (subota)

Pogodnosti za posjetitelje:
  • Croatia Airlines posjetiteljima Sajma odobrava popuste na cijene zrakoplovnih karata na međunarodnim linijama. Sve detaljne obavijesti mogu se dobiti u poslovnicama kompanije ili na tel. 01/ 6160 126.
  • Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.
GALERIJA FOTOGRAFIJa