Inicijativa tri mora10. srpnja 2017.
U Varšavi je na svečanosti i u nazočnosti hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i poljskog predsjednika Andrzej Duda, a u okviru Inicijative Tri mora, 7. srpnja 2017. godine, potpisan  Memorandum o razumijevanju između podružnice Zagrebački velesajam i Ptak Expo Varšava.

Sporazum su potpisali Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam i Tomasz Szypuła, predsjednik Uprave Ptak Expo Varšava.

Ovaj događaj rezultat je napora u širenje gospodarske suradnje dviju bliskih država s namjerom oblikovanja budućih odnosa koji mogu doprinijeti jačanju međusobnih poslovnih odnosa.

Zajednički cilj je jačanje i progresivniji razvoj sajamske industrije na oba tržišta te povećanje konkurentnosti kroz buduću suradnju i partnerstvo.

Aktivnosti su usmjerene na korištenje svih poslovnih mogućnosti koje proistječu iz međusobne suradnje na sajmovima, konferencijama i ostalim gospodarskim događanjima.

Ovaj događaj je od velike gospodarske važnosti za Zagrebački velesajam, Zagrebački holdingGrad Zagreb i gospodarstvo u cjelini budući je ulazak na poljsko tržište, zbog obima i raznovrsnosti industrija, izuzetno značajno hrvatskim gospodarstvenicima.