Hostel Arena - prilagođeni potrebama gostiju

2. rujna 2011. - U hostelu Arena, kojim upravlja podružnica Vladimir Nazor, od početka ovog tjedna nema slobodnih soba. Sve raspoložive kapacitete koriste mažoretkinje iz Rumunjske i BiH, njih 280, sudionice Europskog prvenstva mažoretkinja koje se do 4. rujna održava u Zagrebu.

Puni kapaciteti odrazili su se i na poslovni rezultat te je i u srpnju i kolovozu zabilježeno povećanje prihoda. Kako saznajemo od Biserke Dunda, upraviteljice hostela, u odnosu na isto razdoblje lani zabilježeno je 18 posto manje noćenja ali je zato prihod porastao za oko 60 posto.

Rezultat je to, prije svega, značajnog povećanja broja punih pansiona te broja dana boravka gostiju što je, pak izravno povezano s proširenjem ponude s kojom gosti dobivaju više za istu cijenu. Lani su u istom razdoblju gosti koristili 85 punih pansiona, dok je ove godine u srpnju i kolovozu prodano ukupno 1615 punih pansiona.

- Najčešći gosti hostela su skupine sportaša koje sudjeluju na raznim sportskim natjecanjima. Kako je naš hostel jedan od rijetkih koji nudi puni pansion, osmislili smo 11 različitih jelovnika koji su prilagođeni sportašima čak i prema količini te vrsti obroka. Zajedno s ponudom šaljemo i jelovnike, koji se dogovaraju s voditeljima skupina za svaki dan boravka – kaže Biserka.

Večera za goste i u 23 sata

No nije to jedina kvaliteta koju gosti mogu očekivati u hostelu Arena. Osoblje im se uvijek nastoji maksimalno prilagoditi, odnosno njihovim obavezama i terminima natjecanja. Tako se nerijetko dogodi da je večera između 22 i 23 sata, jer zbog rasporeda natjecanja gosti nisu u mogućnosti doći u redovnom terminu.

Kako je hostel udaljen samo tri minute hoda od Arene Zagreb, već im stižu rezervacije i za sredinu rujna te listopad kada se održavaju koncerti George Michaela, Britney Spears te Jean Michel Jarrea.

Podsjetimo, hostel raspolaže sa 117 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Cijena noćenja s doručkom kreće se već od 99, odnosno 120 kuna. Svaka soba ima kupaonicu s tušem i wc-om, što hostel Arena svrstava u najvišu kategoriju. U holu hostela gosti se mogu koristiti i besplatnim bežičnim internetom. Ispred hostela nalazi se i veliko parkiralište gdje se gosti mogu besplatno parkirati. Jedna od prednosti je i mogućnost parkiranja autobusa, kojima mnoge skupine gostiju dolaze u Zagreb.

Ostale informacije o hostelu mogu se pronaći na web stranici podružnice na www.nazor.hr ili izravno u hostelu pozivom na 614 00 42 i 654 25 39.

Foto galerija