Holding prijavio djelatnike Vodoopskrbe DORH-u

Zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnom poslovanju od strane djelatnika podružnice "Vodoopskrbe i odvodnje", Zagrebački holding d.o.o. je uputio prijavu Državnom odvjetništvu, rekao je danas predsjednik Uprave  Ivo Čović na brifingu za novinare u direkciji Holdinga.
 
Pojasnio je  kako je Služba unutarnje kontrole i revizije opsežnom revizijom  utvrdila da postoje brojne nepravilnosti vezane uz naplatu priključaka za vodu. Predmetnom kontrolom utvrđeno je niz nepravilnosti u pogledu same legalnosti izvršenih priključivanja te stoga postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela kažnjivih temeljem odredaba iz članka 292. St.1 i st.2. Kaznenog zakona- kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i članka 291. St.1. i st.2. Kaznenog zakona- kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja.
 
Sustavom provjere ulaznih podataka, objasnio je nadalje Čović,  utvrđena su i odstupanja onih iz informacijske baze sa stvarnim stanjem na terenu, bilo da je riječ o slučajevima kad su građani prijavili manji broj 'kvadrata' ili uopće nisu prijavili priključak, a trošili su vodu. Budući da još uvijek ima potrošača u statusu ilegale, Ivo Čović je najavio da će Zagrebački holding nastaviti s daljnjim istragama i to, kako je rekao, "kuću po kuću".