Gradska ljekarna Zagreb 46 godina na usluzi građanima

Tradicija Gradske ljekarne Zagreb, koja datira još iz 1966. godine, garantira građanima Zagreba redovitu opskrbu traženim lijekova  te nabavu  nekog  od mnogobrojnih galenskih  pripravaka provjerene kvalitete. Istaknula je to direktorice Gradske ljekarne Zagreb Mila Bucalić u današnjoj emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“.

Na području Zagreba postoje 34 poslovnice Gradske ljekarne, od kojih pet radi od 0 do 24 sata, a to su: Centralna ljekarna na Trgu bana Jelačića, ljekarne u Ilici 43, Grižanskoj ulici u Dubravi,  Sigetu te u Ozaljskoj ulici kod Trešnjevačkog trga.
Gradska ljekarna Zagreb, koja se od 2006. nalazi u sklopu Zagrebačkog holdinga d.o.o.,u svim svojim poslovnicama građanima nudi  lijekove s popisa HZZO-a te vlastite galenske pripravke, proizvedene u galenskom i analitičkom laboratoriju, otvorenom 2010. u Buzinu.

-Posebno smo ponosni na galenski laboratorij koji se prostire na čak 2000 četvornih metara i u kojem izrađujemo provjerene galenske pripravke te imamo sve potrebne dozvole za njihovu distriibuciju u bolnice i domove zdravlja. Galenski pripravci su izrađeni po zakonima Farmakopeje, najvažnijeg Zakona naše struke te se izrađuju u propisanim količinama. Oni su među građanima odavno prepoznati te ih već tradicionalno, redovito kupuju- naglasila je Mila Bucalić.

Naglasila je , također, kako se Gradska ljekarna Zagreb financira vlastitim sredstvima te da je posljednjih pet godina tim sredstvima obnovljeno 14 ljekarni.

-Naše ljekarne su dostupne i osobama s invaliditetom jer na većem broju njih imamo ugrađene pristupne rampe za osobe s poteškoćama u kretanju.  Svaki grad u Republici Hrvatskoj ima svoje gradske ljekarne. Iako one ponegdje i ne posluju s dobitkom, njihova je važnost svakako u tome što ljudima garantiraju dostupnost lijekova, kako bi mogli primijeniti svoje terapije, te im njihovo postojanje ulijeva osjećaj  sigurnosti.- rekla je Mila Bucalić.