GPZ-O i E.ON Ruhrgas sklopili ugovor o isporuci plina

Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o. ovog je mjeseca potpisala ugovor sa tvrtkom E.ON Ruhrgas o isporukama plina u 2012. godini. Isporuka plina počinje u siječnju 2012. godine, a GPZ-O će ga distribuirati svojim klijentima u Zagrebu i okolici.
 
Nove zalihe plina će se iskoristiti za optimiziranje vlastitog portfelja zaliha, osobito vezano za diverzifikaciju i konkurentnost nabavne cijene. Obzirom na to da je ova isporuka prva koja dolazi od strane novog dobavljača, to također ukazuje na korak naprijed ka otvaranju hrvatskog tržišta plina.
 
“Partnerstvo s E.ON-om koje je otvoreno prema tržištu, zajedno s infrastrukturnim snagama E.ON-a  u regiji, uklapa se u potrebe tvrtke GPZ-O. To će također pomoći i ubrzati otvaranje tržišta u Hrvatskoj" objašnjava Mladen Pejnović, direktor tvrtke GPZ-O.
 
Harald Draub, viši potpredsjednik prodaje za Europu iz tvrtke E.ON Ruhrgas, dodao je: “Sigurni smo da će naše isporuke pridonijeti sigurnosti nabave i konkurentnosti. E.ON Ruhrgas ima široki portfelj koji obuhvaća raznolike sigurne zalihe plina i skladišta. Na temelju ovoga veselimo se daljnjem doprinosu otvaranju hrvatskoga tržišta”.
 
E.ON Ruhrgas, Essen, jedna je od velikih europskih tvrtki za plin. Klijenti su lokalni i regionalni dobavljači energije, industrijski klijenti i elektrane. E-ON  Ruhrgas uspio je osigurati hitne isporuke plina u kratkom roku tijekom prekida u nabavi plina u siječnju 2009. godine.
 


Gradska plinara Zagreb- Opskrba d.o.o.