Ekološko- humanitarna akcija „Think green - Jarun 2012“

Velika ekološko-humanitarna akcija „Think Green-Jarun 2012.“ održat će se 27. listopada na Jarunu  u organizaciji Ronilačkog kluba ''Roniti se mora'' i ''National Geographic Hrvatska", a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.
 
Ovaj i u svijetu poznati ekološki projekt, sastoji se od čišćenja jezera Jarun i površine u blizini regatne staze i mosta Univerzijade, sadnje zimzelenog drveća i postavljanje zelenih tabli s porukama građana. Održat će se i niz ekoloških radionica na kojima će građani moći učiti o zelenom načinu življenja, a prikupljat će se i sredstava za Centar za rehabilitaciju Orlovac (prodaja majica, časopisa, izložba podvodnih fotografija).

RK  ''Roniti se mora'' u sklopu akcije organizira i edukaciju za mlade na njoj će sve zainteresirane podučavati o ronjenju, aktivnostima kluba, ekologiji, podvodnoj fotografiji, a održat će se i prezentacija opreme za ronjenje. Svoj dolazak najavilo je već više od 20 ronioca iz Zagreba, Siska, Varaždina, Karlovca.
 
Program održavanja ekološke akcije:
 
09:30 – Podjela poklon paketa svim sudionicima
10:15 - Otvaranje ekološke akcije ( gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića i glavni urednik NGH g.Hrvoje Prćić)
10:45 - Zajedničko fotografiranje svih sudionika
11:00 – Izjave za medije
11:20 - Početak prikupljanja sredstava za Centar za rehabilitaciju - (prodaja časopisa National Geographic Hrvatska, Scubalife, prodaja podvodnih fotografija)
11:40 - 13:40 Čišćenje jezera Jarun kod regatne staze i mosta Univerzijade, okolice oko jezera i sadnja drveća,
17:00 - Zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2012.
 
Mislimo zeleno, dođimo na Jarun i budimo dio akcije!
 

Podružnica Upravljanje sportskim objektima