Dva nova izdanja iz AGM-a

Nakladnička kuća AGM, podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. od ovog  mjeseca ima dva nova izdanja, Signali autora Franje Nagulova te Život u ruksaku mlade putopjesnikinje Maje Klarić.

Pisac Ludwig Bauer o zbirci poezije Franje Nagulova je rekao: „To je poezija nedorečenih slika, intrigantnih i namjerno često nedomišljenih misli, jer to je nerijetko cijena ostanka i opstanka na poetskom tlu. To je poezija za ponovno čitanje, za nalaženje užitka u sretnom slaganju riječi i pojmova i za utvrđivanje uvjerenja kako sasvim usamljeni individualac u kovitlacu prenapučene suvremenosti ipak nije jedini, ma kako to paradoksalno zvučalo – ipak, ipak, ipak nije sam…“

Zanimljive putopisne pjesme Maje Klarić najbolje će predstaviti ulomak iz pjesme Želja za kretanjem.
 
„Pođi
Odmah
Nemoj previše razmišljati
Samo kreni
I pusti
Da se cijeli svijet
Sam od sebe
Pred tobom raspliće
…“
 
Franjo Nagulov rođen je 10. rujna 1983. u Vinkovcima. Do sada je objavljivao u svim relevantnim književnim časopisima (Kolo, Republika, Quorum, Tema, Vijenac, Zarez, Poezija…) te na trećem programu hrvatskog radija u emisijama Poezija naglas i Šest minuta poezije u šest.Objavio je šest zbirki poezije te dvije zbirke u formi besplatne elektroničke knjige (projekt DPKM). U izdanju AGM-a izdao zbirku poezije VK biceps.

Maja Klarić rođena je 1985. u Šibeniku. Putopjesnikinja. Dosad proputovala većinu zemalja Europe, zagrizla u Aziju i Južnu Ameriku. Objavljivala poeziju i kraću prozu u novinama i časopisima Zarez, Quorum, Knjigomat i Poezija. Zastupljena u antologijama Erato 2004. (Zagreb), Rukopisi 32 (Pančevo), Ja sam priča (Banja Luka), Sea of Words (Barcelona) i Castello di Duino (Trst).

Podružnica AGM