Druženje za sjećanje - ljetovanje za djecu u dobi od 7 do 17 godina

Njegujući tradiciju društvene odgovornosti Grada Zagreba prema djeci i mladima od 1962. godine kada je osnovana kao Ustanova za organizirani odmor djece i omladine , današnja podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. - VLADIMIR NAZOR svojim svakodnevnim radom pomaže Gradu Zagrebu da s ponosom nosi naziv GRAD - PRIJATELJ DJECE.

Nazor brine o pet hostela i dva kampa : Stoimena u Crikvenici, Zlatokrila u Velom Lošinju na otoku Lošinju, Veli Jože u Savudriji (kamp), Cvrčak u Dugoj Uvali (hostel i kamp), Halugice u Puntu na otoku Krku te Loda u Skradinu. U Zagrebu posjedujemo hotel «Remetinec» te kompleks Grad mladih u zagrebačkoj Dubravi.

Program ljetovanja u organizaciji VLADIMIRA NAZORA obuhvaća:
 • prijevoz udobnim turističkim autobusima i brigu o djeci prilikom putovanja,
 • prehranu na bazi četiri obroka dnevno i smještaj u višekrevetnim spavaonicama u društvu vršnjaka
 • neprestano prisustvo voditelja skupine korisnika zaduženog za pedagoški rad i nadzor
 • neposrednu zdravstvenu zaštitu u objektu od strane našeg liječnika ili medicinske sestre i suradnju s najbližom lokalnom zdravstvenom ustanovom
 • organizaciju sportsko-rekreativnih i kreativno-zabavnih aktivnosti ( jutarnje razgibavanje, sportska natjecanja, školu plivanja, igre na plaži, likovne, dramske, novinarske, ekološke, ..., plesne i/ili druge radionice, šetnje , izlete, večernje programe i druženja)
 • korištenje svih sportskih terena, rekvizita i didaktike u objektu
Svaki je dan u Nazorovim objektima u potpunosti ispunjen aktivnostima primjerenim dobnim karakteristikama i interesima djece i mladih koji u programima borave.

Tim suradnika je stručno osposobljen za provedbu aktivnosti, a prostor u potpunosti prilagođen zahtjevima organiziranog odmora u programiranom aktivnom odmoru djece i mladih. K svemu tome, tradicija od 47 godina rada u ovoj specifičnoj djelatnosti, zalog je kvalitete provedbe programa i profesionalnog odnosa prema svakom djetetu posebno.

DNEVNI RASPORED AKTIVNOSTI u odmaralištima VLADIMIRA NAZORA
 
  8.00 buđenje
  8.30 jutarnje razgibavanje
  9.00 – 10.00 doručak
10.00 – 11.30 plaža, škola plivanja za neplivače, igre na plaži za plivače
11.30 eko patrola
12.00 – 14.00 ručak
14.00 – 15.00 popodnevni odmor
15.00 – 16.30 kreativni kutak - likovna, dramska, plesna, eko…radionica
16.30 užina
16.30 – 17.30 plaža
17.30 – 19.00 sport turniri, susreti, natjecanja u momčadskim i pojedinačnim sportovima, terenske igre, poligoni prepreka, natjecanja u orjentaciji, lov na blago
19.00 – 20.00 večera
20.00 – 22.00 večernji program - disco

Dnevni raspored aktivnosti u organiziranom odmoru obuhvaća zadatke koje djeca i mladi, s obzirom na dob i njihove psihofizičke mogućnosti i sposobnosti, a shodno njihovim potrebama i željama, mogu ostvariti. Aktivnosti i zadaci baziraju se na igri, koja je u ranoj životnoj dobi osnovni put stjecanja znanja i određenih vještina. Budući se rad u odmaralištu temelji na grupnom radu, jedan od ciljeva aktivnosti je i socijalizacija, vršnjačka i međugeneracijska. Različitim radionicama i aktivnostima potiče se pozitivno odgojno okruženje kroz sustav kućnog reda i grupnih pravila.

Ukratko, u Nazoru djeca i mladi imaju priliku:
 • proživjeti zajedno dječje različitosti bez obzira na dob, podrijetlo ili socijalni status;
 • okušati se u zajedničkom suživotu djevojčica i dječaka, svakog sa svojom neponovljivošću, znanjem, vještinama i načinom komuniciranja;
 • uočiti okoliš u novoj sredini, upoznati i prepoznati biljni i životinjski svijet, usvojiti potrebu za očuvanjem okoliša;
 • upoznati djecu i mlade iz mnogih drugih zemalja i provoditi zajedničke programe kroz igru i zabavu;
 • biti usmjereni osnovnim vrijednostima života i društveno poželjnim ponašanjima
 • kroz zajednički život s vršnjacima razvijati svoje tjelesne i socijalne vještine od kojih najvažnijim smatramo vježbanje tolerancije, te uvažavanja i poštivanja različitosti.
Želite li i svoje dijete uključiti u Nazorove programe, sve informacije potražite u Maksimirskoj 51, od 8 do 16 sati ili nas zovite na tel.01/ 23 10 100.

Rasporede slobodnih termina i cijene molimo pogledajte na našoj stranici: www.nazor.hr

Podružnica Vladimir Nazor