Dan plave zastave i u Zagrebu

Zajednički dan Plave zastave, tzv. Projektni dan obilježit će se u četvrtak 29. srpnja 2010. godine. Obilježavanje Projektnog dana obveza je za sve države u programu Plave zastave.
Sve plaže i marine dužne su toga dana organizirati na plaži prikaz aktivnosti na planu očuvanja prirode i okoliša u odgojno-obrazovnom i informativnom smislu te upoznati javnost s prirodnim i okolišnim vrijednostima na prostoru plaže ili u neposrednoj blizini. Također, i ova je sezona u znaku sigurnosti pa se uz odgojno-obrazovne aktivnosti i informiranje, Projektnom danu pridodaju i aktivnosti vezane uz funkcioniranje Spasilačke službe, te raspored i upotrebu opreme za spašavanje i opreme za pružanje prve pomoći.

U svrhu upoznavanja posjetitelja, osobito djece, s kodeksom sigurnosti na plaži i prirodnim osobitostima područja RŠC "Jarun", ali i okolice Zagreba, djelatnici Službe za kontrolu kvalitete usluga i Spasilačka služba održat će radionice.

Datum: 29.07.2010.
Lokacija: RŠC "Jarun" – Malo jezero (kod liječničke kućice)
Trajanje: od 09,30 do 12,00 sati

Program:
- ekološka radionica Odjela za zaštitu okoliša – upoznavanje sa značenjem Plave zastave, izrada postera, crtanje
- radionica Spasilačke službe: "Kodovi sigurnosti na vodi"
- pokazna vježba spašavanja na vodi- tehnike spašavanja i samospašavanja
- uz radionicu bit će postavljeni eko posteri vezani uz osobitosti biljnog i životinjskog svijeta područja Jaruna i okolice Zagreba (Parkovi prirode)
- na informativnim panoima (nalaze se na svim plažama s Plavom zastavom), uz informacije o kvaliteti vode, sigurnosti na vodi i Plavoj zastavi, posjetitelji će moći pronaći zanimljive informacije vezane uz bioraznolikost na području RŠC Jarun